Kultúra

Hegedűs D. Géza rendezi a Dóm téri Rómeó és Júliát

Hegedűs D. Géza rendezi a Dóm téri Rómeó és Júliát

2017. október 5., csütörtök
Hegedűs D. Géza rendezi a Dóm téri Rómeó és Júliát

A világ leghíresebb love storyját láthatják a nézők jövő nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A produkciót a népszerű színész-rendező, Hegedűs D. Géza állítja színpadra.

Csak egyszer játszották a Szegedi Szabadtéri története során Shakespeare talán legnépszerűbb művét, a Rómeó és Júliát. Hosszú évtizedek óta nem került színre a Dóm téren a világ leghíresebb love storyja. Jövőre viszont műsorra tűzi a fesztivál a darabot, és most azt is elárulták, ki lesz a várva várt produkció rendezője. Generációk közönségkedvenc művészével,

Hegedűs D. Gézával

több alkalommal is találkozhattak már a nézők a Szabadtérin. A Vígszínház népszerű színész-rendezője legutóbb pár éve vállalt el itt egy operett főszerepet, sőt az Újszegedi Szabadtérin is többször dolgozott, és vaskos klasszikusok kiemelkedő karaktereit is alakította már a szegedi csillagok alatt. A hetvenes években Az ember tragédiája Ádámja volt. Különleges alkalom lesz a jövő évi Rómeó és Júlia, hiszen végre rendezőként is köszönthetjük őt Szegeden. A Rómeó és Júliát két fergeteges Shakespeare-vígjáték műsorra tűzése után választotta be a programba az igazgatóság. A két produkció olyan hatalmas sikerrel ment az előző években, hogy úgy döntöttek, nem szakítják meg a shakespeare-i sort. Július 27-én, 28-án és 29-én könnyezhetjük meg a “baljós csillagzat alatt született szerelmesek” ismerős történetét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.