Írjon nekünk

Sport

Hátország: az ország legjobbjai között a Szent Mihály 16 évesei

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az egycsoportos, kiemelt országos bajnokságban játszik hétről-hétre az idei szezonban a Szent Mihály U16-os együttese, így olyan nívós ellenfelekkel játszhatnak a szegediek, mint az MTK, a Ferencváros vagy a Győr.

A tavalyihoz képest megváltozott rendszerben, egy csoportban, kiemelt bajnokságban versenyezhetnek a korcsoportba tartozó lányok. Az előző szezonban, a keleti csoportban harmadik helyen végzett a csapat gerincét adó, akkor még az U15-ös bajnokságban játszó Szent Mihály a Diósgyőr és az MTK mögött. A szegediek a nyári felkérésnek eleget téve vállalta el a kiemelt csoportban való szereplést, a vezetés egyöntetűen úgy állt a kérdéshez, hogy a gyerekek fejlődését figyelembe véve érdemes a csapatot ilyen szinten versenyeztetni, még akkor is, ha ez sokkal nehezebbnek ígérkezik a korábbi évekhez képest. A klub célja, hogy ezeket a lányokat egészen felnőttkorukig szeretnék menedzselni annak érdekében, hogy közülük minél többen tagjai lehessenek a későbbi, NB I-ben szereplő szegedi klubnak. “Ahhoz, hogy ez megtörténjen, már ebben a korban érdemes a lehető legmagasabb szinten versenyeztetni a gyerekeket. Ebben a bajnokságban elsősorban az NB I-es csapatok utánpótlása vesz részt, így nagyobb csapatok ellen tudjuk megmutatni és lemérni azt, hogy mi hogy állunk” – indokolt Hódi Zsuzsanna, a csapat vezetőedzője.

A szegediek a nyitófordulóban a tavalyi bajnok Ferencvárost fogadták, ehhez képest kétszer is vezetni tudott a St. Mihály, és végül 3-3-s döntetlent játszott a zöld-fehér klubbal. Hódi Zsuzsanna kiemelte, mivel minden évben változnak a korcsoportra vonatkozó szabályok, így minden csapat veszített el játékost – elég csak arra utalni, hogy tavaly még engedélyezett volt a túlkorosok szerepeltetése, idén viszont már nem. “Óriási skalpnak számított, hogy döntetlent játszottunk a Fradival, ráadásul egy szót sem szólhattak volna, ha vereséget szenvednek tőlünk. Az ETO elleni 5-1-s vereség a visszavágón másképp is elsülhet, nem volt ekkora különbség a két csapat között, míg a tavalyi Diósgyőr teljesen kicserélődött, teljesen új igazolásokkal vágtak neki ennek a bajnokságnak. Vannak szoros eredmények, de lesz szakadék a tabella eleje és a vége között. Reménykedem, hogy a Kókát és a Pécset megverjük, az MTK-tól és a Haladástól pedig pontot tudunk szerezni. Úgy vélem, reális cél lehet a dobogó számunkra” – fejtette ki a közeljövőbeli tervekről.

A St. Mihály tavalyi, U15-ben szereplő együttese főképp a Szegedi AK-ban korábban futballozó lányokra épült – ehhez a nyáron sikerült többeket is bevonzani. Vannak kezdők, mellettük pedig többeket sikerült leigazolniuk. Hódi Zsuzsanna úgy látja, reális lehet, hogy a szegedi és környéki tehetséges lányok a klub felé áramoljanak, ennek jegyében Savanya Csilla, Kiss Virág, Mocsári Nikolett és Nagy Lilla is más, szegedi, vagy a környéki klubtól csatlakozott a kiemelt bajnokságban szereplő csapathoz. “Az a cél, hogy egy stabil és széles bázist biztosítsunk, és mindig legyenek olyan játékosok, akiket fokozatosan be lehet építeni a felnőtt csapatba” – mondta hosszabb távú céljaikról a gárda edzője.

A legutóbbi, szombati találkozón a Haladást fogadták a szegediek, és magabiztos, 6-2-s sikerükkel szezonbeli harmadik győzelmüket szerezték, így öt forduló után hasonlóan az MTK-hoz és a Győrhöz, tíz ponttal áll a tabellán elején.

Női labdarúgó U16, Kiemelt csoport, 5. forduló

Szent Mihály FC – Haladás Viktória 6-2 (4-1)
Szeged-Tápé, vezette: Jaksa Ferenc (Forgó Sándor, Mindszenti Lukács).
Szent Mihály: Kelemen – Tóth A., Mészáros E., Kalocsay, Mocsári (Nagy N., 75′), Juhász, Savanya, Török, Végh A., Kiss V., Vigh (Nagy L., 48′). Vezetőedző: Hódi Zsuzsanna.
Haladás: Óvári – Gyallai (Hajba – a szünetben), Németh Mirtill, Matolcsi, Németh L. (Balogh S., 65′), Rajzinger D., Németh Z., Varga B., Németh Mia (Kovács J., 30′), Rajzinger F., Vámos (Dabrowski, 37′). Vezetőedző: Havasi Attila.
Gól: Mocsári (5′, 24′, 28′), Kalocsay (12′), Savanya (49′) il.. Németh L. (37′), Kovács J. (54′).

Hirdetés

Kommentek

Sport

Szegedi lehet az év női sportolója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Három szegedi is van a jelöltek között.

Tovább olvasom

Sport

A Békák és a Delfinek is úsztak a főpróbán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A nagyobbak 100 méter vegyest úsztak, a kisebbek pedig 50 méter mellen tették magukat próbára. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Sport

Gyermekeknek gyűjtöttek plüssöket a Pick Szeged kézisei

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A gyűjtés december 15-ig tart.

Tovább olvasom

Aktuál