Közélet

Gyurcsány: Botka fenyegette a középosztályt

Gyurcsány: Botka fenyegette a középosztályt

2017. október 12., csütörtök
Gyurcsány: Botka fenyegette a középosztályt

„Nem lehet leszólni a kispártok, nem lehet naponta megalázó emaileket írogatni, ez baj” - idézi a Demokratikus Koalíció elnökét a 24.hu.

Három dologban hibázott az MSZP bukott miniszterelnök-jelölte

Gyurcsány Ferenc szerint

: - „Nem lehet leszólni a kispártok, nem lehet naponta megalázó emaileket írogatni, ez baj” - „Botka László tévedett a Fizessenek a gazdagok kampánnyal. A tisztességes középosztályt nem illik fenyegetni, őket inkább támogatni kell őket”. - „A fölülről lefelé mutató fölényeskedés, kioktatás volt, az nem volt szerencsés”. Gyurcsány számításai szerint a baloldalnak lehet esélye a tavaszi országgyűlési választásokon, ugyanis 35-38 százaléka van a Fidesznek, 20 százaléka a Jobbiknak és az egységes baloldalnak is kb. annyi, mint a Fidesznek. Az ellenzéki pártok szavazói viszont már pártszimpátiától függetlenül átszavaznak egymásra. "A választók egy részét már nem érdekli a saját pártja, csak ne a Fidesz legyen" - emelte ki. A DK elnöke elmondta, hivatalosan pártja tárgyalt már az MSZP-vel, jövő héten pedig az Együtt és a Párbeszéddel következik. Tervezik az egyeztetést az LMP-vel is. A Momentummal nem találkoztak még. A Jobbikkal nem számol a DK. "Talán 10-15 év múlva, ha a Jobbik megváltozik, akkor talán" – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.