Közélet

Gulyás: a kvótarendszer megbukott, kár tovább erőltetni

Gulyás: a kvótarendszer megbukott, kár tovább erőltetni

2017. október 1., vasárnap
Gulyás: a kvótarendszer megbukott, kár tovább erőltetni

A kvótarendszer megbukott, kár tovább erőltetni - jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz megválasztott frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A kormánypárti politikus értékelése szerint Európában továbbra is a bevándorlás az egyik legfontosabb téma, és erős azoknak a hangja, akik a felső korlát nélküli kvóta elfogadását, a bevándorlás erősítését tartják a legfontosabbnak. Mint mondta, a Soros-terv nemcsak a milliárdos által leírtakat foglalja össze, azok ma komoly támogatást élveznek az Európai Bizottságban (EB). Ezzel szemben a mai napig nincs egyetértés arról, hogyan kell megállítani az illegális határátlépést - hívta fel a figyelmet.

Gulyás Gergely

szerint noha az Európa Tanács (ET) 1-1 dokumentuma már megemlíti a külső határvédelmet, még ma is arra kényszerítik a tagállamokat, hogy azokkal vállaljanak szolidaritást, akik a schengeni egyezményből eredő kötelezettségeiknek nem tudnak eleget tenni. Magyarország azzal fejezi ki szolidaritását, hogy külső határait példamutatóan, jelentős áldozatvállalással védi - hangoztatta, jelezve: ezzel nemcsak önmagát, hanem azokat a tagállamokat is védi, amelyeknek célországa az illegális bevándorlás. A fideszes politikus egyúttal bírálta, hogy a bizottság az elmúlt években elfogadhatónak tartotta azt a jogsértést, hogy egy tagállam nem védte külső határait, azonban kötelezettségszegési eljárást indít azokkal szemben, akik nem hajlandók menedékkérők befogadására. Akkor van leginkább esélyünk a küzdelemben, ha a közösségi jog alapján állunk - fogalmazott, ezzel magyarázva a luxembourgi ítélet tiszteletben tartását is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.