Sport

Futsal: visszatér a sportág Mórahalomra

Futsal: visszatér a sportág Mórahalomra

2017. október 5., csütörtök
Futsal: visszatér a sportág Mórahalomra

Az október kilencedikén rajtoló területi futsal bajnokságban újra érdekelt lesz Mórahalom is.

Nyolccsapatos, új, területi futsal bajnokság kezdődik október elején: a mezőnyben öt szegedi együttes mellett három csapat, a Mórahalom, az Apátfalva és a Kelebia indul el. Mint azt a mórahalmi klub elnökétől megtudtuk, főképp azokkal a fiatal játékosokkal számolnak ebben a bajnokságban, akik az NB III-ban szereplő együttesben kevesebb szerephez jutnak, őket pedig néhány rutinos, a megyei III. osztályban szereplő együttes játékosai teszik egésszé. "Elsősorban játéklehetőséget és meccsterhelést szeretnénk adni a tehetséges fiataloknak, itt gyakorolhatják azok a kis játékokat meccsszituációban, amelyeket az edzéseken is végeznek" - összegzett Révész Gábor. A csapat edzője a harmadosztályú gárdához a nyáron szerződött Hrabovszki Zoltán lesz, a mórahalmi futsalcsapat pedig a nemrégen átadott, új mórahalmi sportcsarnokban játssza majd hazai mérkőzéseit, amelynek látogatása ingyenes lesz az érdeklődők számára. Először október 16-án, 19 órától az Apátfalva ellen láthatják a homokháti együttest saját szurkolóik. Korábban, a megyei futsal bajnokságban szerepelt a mórahalmi csapat, azonban hosszú éveket követően éled újra a sportág a városban. Révész Gábor hozzátette, elsősorban az NB III-as szereplésre összpontosítanak, de hosszabb távú terveik között szerepel, hogy komolyabban is foglalkozzanak a futsallal.

Az 1. forduló programja:

október 9., 19.45 Pázsit SE - Mórahalom VSE. 21.00 SZTE EHÖK SE - Kelebia KNSK. október 11., 19.00 Szegedi VSE - Apátfalva SC. október 12., 20.00 Szent Mihály - FC Junior Sport.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.