Közélet

Emmi: a hősök emléke ma is fontos

Emmi: a hősök emléke ma is fontos

2017. október 22., vasárnap
Emmi: a hősök emléke ma is fontos

A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki - emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett megemlékezésen a tárca vasárnapi közleménye szerint.

Az államtitkár

Szalay-Bobrovniczky Vince

nagykövet meghívására pénteken az észt fővárosban, szombaton pedig Helsinkiben köszöntötte az ünneplésre összegyűlt közösséget.

Schanda Tamás

hangoztatta: 1956 csillagként ragyog a 20. század vészterhes évei között, a magyar nép felkelt, hogy hallassa a hangját. Megfogalmazása szerint a magyar és észt fiatalok kommunista rendszer elleni szabadságharca erőt és reményt adott minden embernek. A tartui iskolás fiúk és a pesti srácok tettei megmutatták a világnak, hogy az embertelen rendszer nem tarthat örökké, a szabadság szeretete, a függetlenség iránti vágy és a bátorság győzelemre vezet - vont párhuzamot az államtitkár az 1956-os történések magyar és észt eseményei között. Emlékeztetett arra, hogy a független Magyarország az 56-os hősök áldozatvállalásából sarjadt ki. Ahogy a múltban is mi határoztuk meg a jövőnket, úgy a jelenben sem szabad meghátrálnunk, mi határozzuk meg magunk és gyermekeink jövőjét. Felelősek vagyunk az értékekért, amiket a nemzedékek kiharcoltak számunkra - fogalmazott. Az államtitkár megköszönte a finn fiatalok baráti kiállását a forradalom hősei mellett, akik gyűjtésekkel, véradással támogatták a magyar forradalmárokat. A hősöktől példát véve magunk is példává válhatunk: értékeink megőrzésével, vívmányaink megtartásával utat mutathatunk az eljövendő nemzedékeknek - zárta köszöntőjét Schanda Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.