Közélet

Előzetesben a szerb embercsempész

Előzetesben a szerb embercsempész

2017. október 6., péntek
Előzetesben a szerb embercsempész

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség előzetes letartóztatását indítványozta annak a szerb állampolgárságú nőnek, akik október 2-án négy koszovói személynek nyújtott segítséget ahhoz, hogy a Szerb Köztársaság területéről Magyarországra belépjenek.

A gyanú szerint az elkövető korábban megállapodott ismeretlen megbízójával abban, hogy migráns személyeket szállít a szerb-magyar határ közeléből Ausztriába. A gyanúsított október 2-án, hajnalban, Röszke közelében, a megbízó utasítására, megállt az autópályán a leállósávban, és felvette gépkocsijába a szerb-magyar határon mások által átkísért koszovói személyeket. A gyanúsított ezután Budapest irányába indult el, a rendőrök azonban nem sokkal később a gépjárművet megállították, a benne tartózkodókat igazoltatták. A gépjárműben ülő migráns személyek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta, szökés, elrejtőzés, valamint annak a veszélye miatt, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítási eljárást megnehezítené. A Szegedi Járásbíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelte, a végzés jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.