Közélet

Életeket menthet a tudás

Életeket menthet a tudás

2017. október 10., kedd
Életeket menthet a tudás

Magyarországon évente több ezer ember veszíti életét hirtelen szívmegállás következtében, miközben az azonnal megkezdett újraélesztéssel többségük megmenthető lenne.

Az Újraélesztés Nemzetközi Napja alkalmából (European Restart a Hearth Day) október 16-án a Dél-alföldi régió megyéinek több mentőállomásán nyílik lehetőség az újraélesztés alapvető ismereteinek elsajátítására, az életmentő mozdulatok gyakorlására. A megjelölt mentőállomásokon nyílt napot tartanak az érdeklődők számára, valamint az adott időpontokban szabadnapos mentődolgozók segítik, kalauzolják a megjelenteket az alapszintű újraélesztés világába. A kezdeményezés legfőbb célja, hogy a laikus lakosság körében minél többen szerezzenek készség szintű ismereteket az újraélesztés folyamatában, megtapasztalják, hogy e tevékenység egyszerű, könnyen elsajátítható és néhány egyszerű lépés megtanulásával bárki életet menthet. Bajtársaink a felmerülő és esetleges bizonytalanságot okozó kérdések megválaszolásában is szívesen rendelkezésre állnak. A programon való részvétel ingyenes. Csongrád megyében 10 és 18 óra között a szegedi, a makói, a hódmezővásárhelyi és a szentesi mentőállomáson nyílik lehetőség az újraélesztési ismeretek elsajátítására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.