Közélet

Czibere: fontos, hogy minőségi ételt kapjanak a rászoruló gyerekek

Czibere: fontos, hogy minőségi ételt kapjanak a rászoruló gyerekek

2017. október 27., péntek
Czibere: fontos, hogy minőségi ételt kapjanak a rászoruló gyerekek

Azzal együtt, hogy Magyarországon minden hátrányos helyzetű gyermek számára legyen biztosított az ingyenes étkeztetés, arra is odafigyelnek, hogy az minőségi legyen - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Czibere Károly hozzátette: az egy napra jutó ételadagok anyagi támogatását megnövelték, hogy az ételek a gyermek számára minden szükséges tápanyagot tartalmazzanak. Az államtitkár felidézte: a rászoruló gyerekek nyári szüneti ingyenes étkeztetéséről korábban 1200-1300 önkormányzat pályázati rendszerben gondoskodott. 2015 végén viszont a kormány döntött arról, hogy a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetben lévő gyerekek mind a négy szünetben kapjanak meleg ételt. Már 2300 önkormányzat biztosítja ezt a lehetőséget, de számukat szeretnék továbbnövelni. Mintegy 200 ezer rászoruló gyermek kap ingyenes étkeztetést - mondta az államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.