Közélet

Czeglédy házi bankjaként működött Gyurcsány cége

Czeglédy házi bankjaként működött Gyurcsány cége

2017. október 12., csütörtök
Czeglédy házi bankjaként működött Gyurcsány cége

A jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúját is felveti az, hogy az Altus Portfólió Kft. az idén is nyújtott likviditási kölcsönt a Humán Operátor Zrt.-nek.

A hárommilliárd forintos adócsalással gyanúsított

Czeglédy Csaba

vállalkozása tavaly kis késéssel, ám több részletben visszafizette a 4800 eurós kamatfelárral nyújtott kölcsönt - közölte a

Magyar Hírlap

. Ez alapján a portál arra következtet, hogy az Európai Bizottság bizalmi cége, az uniós pénzek felhasználásának ellenőrzésével megbízott konzorciumot vezető Altus az idén újabb kölcsönt nyújtott a hárommilliárdos adócsalással gyanúsított Czeglédy Csaba cégének. „Czeglédy idén tavasszal azzal keresett meg, hogy a diákmunka szervezésével foglalkozó cége vitába keveredett az adóhivatallal, zárolták a számláit, átmeneti fizetési gondjai vannak, nem fog tudni bért fizetni a diákoknak, ha nem kap kölcsönt. Elkészült a szerződés, átutaltuk a pénzt. Telt-múlt az idő. Czeglédy elkezdett törleszteni, aztán jött a hír, hogy váratlanul őrizetbe vették és zárolták valamennyi számláját” - nyilatkozott az ügyben a 24.hu-nak

Gyurcsány Ferenc

. Az Altus immár a Humán Operátor házi bankjaként működött - emelte ki a Magyar Hírlap. A hitelintézeti törvény szerint pedig jogosulatlan pénzügyi tevékenységnek minősül, ha egy hitelezésre nem jogosult gazdasági társaság üzletszerűen, rendszeresen, kamat fejében, előre nem ismert kör számára nyújt pénzügyi szolgáltatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.