Közélet

Csongrád megyei fürdők is készülnek a Magyar fürdőkultúra napjára

Csongrád megyei fürdők is készülnek a Magyar fürdőkultúra napjára

2017. október 12., csütörtök
Csongrád megyei fürdők is készülnek a Magyar fürdőkultúra napjára

A Magyar Fürdőszövetség több mint 30 tagja vesz részt a Magyar fürdőkultúra napján, amelyet már öt éve minden évben október második szombatján, az idén október 14-én tartanak - mondta Hegyi Ákos, a szövetség főtitkára az MTI-nek csütörtökön.

A létesítményekben belépőjegy-kedvezményekkel, változatos, ingyenes programokkal, meghosszabbított nyitva tartással várják a látogatókat. A programok részletes listája a fürdőszövetség honlapján található. A rendezvénnyel a több ezer éves fürdőkultúrát népszerűsítik. A Magyar fürdőkultúra napján kiemelt szerepet kap a szauna megszerettetése, használatának megismertetése. A Budapest Gyógyfürdői Zrt. tájékoztatása szerint az érdeklődők a világhírű műemlék fürdőkben, így a Szent Gellért, Rudas, Király és Szent Lukács fürdőben vezetett sétákon megismerkedhetnek a fürdők múltjával és jelenével, építészetével, valamint a fürdőzési szokásokkal. A látogatásokon a részvétel ingyenes és előzetes regisztrációhoz kötött. A Magyar fürdőkultúra napjához köthető programokat az idén a Széchenyi fürdőben tartják, a Brassdance fúvósegyüttes 3 alkalommal szórakoztatja a fürdőzőket, főként pop muzsikával, filmzenével, jazz-rockkal készülnek, játszanak operákat, örökzöldeket és jazzt is. A Czifra Táncegyüttes pörgős magyar táncokat bemutató műsorát szintén három alkalommal élvezheti a közönség. A többszörös magyar bajnok szinkronúszó csapat különleges programmal készült a jeles napra, amelyben szóló, duó és csapatkombinációs gyakorlatokat láthatnak a nézők. A rendezvény a Tűzfészek Társulat látványos tűzzsonglőr bemutatójával ér véget este 7 órakor. Csongrád megyéből többek között a mórahalmi

Szent Erzsébet Gyógyfürdő

, az algyői

Borbála Gyógyfürdő

, a szegedi

Napfényfürdő Aquapolis

és az

Anna Fürdő

is csatlakozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.