Közélet

Botka irányította a helyi MSZP-irodából a meghekkelt délmagyaros tüntetést

Botka irányította a helyi MSZP-irodából a meghekkelt délmagyaros tüntetést

2017. október 21., szombat
Botka irányította a helyi MSZP-irodából a meghekkelt délmagyaros tüntetést

Gyér érdeklődés mellett gyertyagyújtást tartottak pénteken este a Délmagyar "függetlenségének" elvesztése felett keseregve. A demonstráción megjelent szocialista városházi képviselők és a helyi MSZP szatellitszervezetének, az Összefogás Szegedért prominenseinek felszólalása egyértelművé tette, honnan fúj a szél. A Fidelitas le is csapta a magas labdát, ők egy ötletes molinó kifeszítésével tudatták a megjelentekkel: a Délmagyar sosem volt független Botkától és az MSZP-től, és személyi összefonódások biztosítják az olajozott Botka-propaganda terjesztését. A SZEGEDma.hu tudja, az akciót Botka László a két utcára lévő helyi MSZP-irodából irányította.

Nehezen emésztgeti a szegedi baloldal, hogy a Délmagyart elvesztette szócsövei közül. A fájdalom felett érzett bánatában ezért pénteken este gyertyagyújtással egybekötött megemlékezést tartottak a párt prominensei, képviselői és Botka László. Az itt megjelentek a Délmagyar "függetlenségének" elvesztése fölött hullattak krokodilkönnyeket az MSZP Vallásos Tagozata Szegedi Csoportjának vezetője civilnek álcázott szónoklata mellett. Mint lapunk egy pénteken megjelent írásában fölidézte, a Délmagyar függetlenségének mítosza sokáig tartotta magát a városban. Sokan azt gondolták, a Délmagyarnál független és objektív újságírók szolgálták a pártatlan és semleges tájékoztatást. Ez természetesen soha nem volt igaz, azonban a mítosz sokáig tartotta magát annak ellenére is, hogy a Délmagyar Botka Lászlóhoz hiperlojális újságírói a Szegedi Tükör szerkesztői is egy személyben. Ez a lap hétről-hétre egyértelmű Botka-propagandát terjeszt a városban, tegyük hozzá, rengeteg közpénzből. Nem véletlen, hogy a lapra ráragadt a Botka-tükör gúnynév. A Délmagyar tulajdonosváltása miatti hisztéria a napfényre rángatta a bukása óta eltűnt Botka László polgármestert is. A SZEGEDma.hu információ szerint

Botka

a helyi MSZP-irodából irányította a demonstrációt, később a gyér számú megemlékező ellenére, majd' 3 héttel a bukását követően végül megmutatta magát egy pár perces jelenlét erejéig: ahogyan szokott ilyen esetekben, erre a baloldali rendezvényre is a polgármesteri autójával érkezett meg. Botka László kisimultnak és napbarnítottnak látszott, jól láthatóan kipihente bukásának fáradalmait. A SZEGEDma.hu ezért jó okkal feltételezi, egy újabb milliós luxusutazáson vagy búvárkodáson tartózkodhatott a polgármester az elmúlt időkben. Arra az ellentmondásra, hogy a Délmagyarról a baloldal következetesen azt állítja, független volt, ám a lap a gyakorlatban mégis Botka szócsöveként funkcionált, a Fidelitas helyi aktivistái hívták fel a legtalálóbban a figyelmet. Páran kifeszítettek egy molinót, ennek Botka László volt a közepén, körbeírva az őt támogató és kiszolgáló délmagyaros-szegedi tükrös újságírók neveivel. A Fidelitas képviselői a SZEGEDma.hu-nak azt mondták, arcpirító, hogy a baloldal a Délmagyar miatt sopánkodik és tüntet, miközben mindenki tudja, hogy a hogy a lap és a város kapcsolatából az újságnál sok százmillió forint kötött ki, és olyan személyi összefonódások vannak a Városháza és a szerkesztőség között, ami minden, csak nem a független újságírás záloga. A Délmagyar függetlenségéért ejtett krokodilkkönnyek után az MSZP képviselői a Városháza felé vették az irányt, Botka Lászlót követve. Érdekesség, hogy a rendezvényt a Városháza őrzésére szerződött cég biztosította, vagyis minden jel szerint közpénzből fizették a baloldali párteseménynek ezt a részét is. Ahogyan a szeged.hu is beszámolt egy kishírben a demonstrációról, amit szintén közpénzből tart fent a Városháza. Feltehetően a Szegedi Tükör is nagydobra veri majd az MSZP demonstrációját, szintén közpénzből. Majd ezt is megírják a Délmagyar Szegedi Tükörnek is dolgozó független újságírói.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.