Közélet

Bárkiből lehet hős + FOTÓK

Bárkiből lehet hős + FOTÓK

2017. október 16., hétfő
Bárkiből lehet hős + FOTÓK

Az újraélesztés elméletével és gyakorlatával ismerkedhetnek meg az érdeklődők Újraélesztés Nemzetközi Napján, a szegedi Mentőállomáson.

„A lélekjelenlét és a tudás életeket menthet” – mondta a SZEGEDma hírportálnak

Flach István

, a szegedi Mentőállomás mentőápolója. Kiemelte, bárki kerülhet olyan élethelyzetbe, amikor hirtelen kell cselekednie. A statisztikák szerint évente 20-25 ezer honfitársunkat veszítjük el hirtelen szívleállás következtében, holott az esetek jelentős hányadában még meg lehetne menteni őket. „Szerencsére manapság egyre több olyan riasztást kapunk, ahol már megkezdett újraélesztés várja, a helyszínre érkező kollégákat. Jó látni, hogy egyre több laikus képes segíteni a kritikus pillanatokban” – fogalmazott, majd hozzátette, az Országos Mentőszolgálat ennek érdekében egyre többet kampányol. Legutóbb Szív City elnevezéssel az életmentést elősegítő mobilapplikációt mutattak be, melynek lényege, hogy a mentők riasztása után az alkalmazás felhasználói az eset ötszáz méteres körzetében szintén riasztást kapnak, így a mentők kiérkezése előtt megkezdhetik az életmentést, vagyis a mellkaskompressziót. *-*A Szív City applikációt október 17-étől hozzák működésbe, de már most letölthető androidos és IOS-rendszeren egyaránt. Évente több ezer ember veszíti életét hirtelen szívmegállás következtében, miközben az azonnal megkezdett újraélesztéssel többségük megmenthető lenne. Ezért az Újraélesztés Nemzetközi Napján október 16-án a Dél-alföldi régió megyéinek több mentőállomásán is lehetőség nyílik az újraélesztés alapvető ismereteinek elsajátítására, az életmentő mozdulatok gyakorlására. „A kezdeményezés legfőbb célja, hogy minél többen szerezzenek alapfokú ismereteket, megtapasztalják, hogy e tevékenység egyszerűen és könnyen elsajátítható 15-20 perc alatt” – nyilatkozta portálunknak Flach István. A szegedi Mentőállomás segítőkész munkatársai 10-től 18 óráig várják azokat, akik szeretnék elsajátítani az újraélesztés alapjait.

Tanulja meg Ön is az újraélesztés alaptechnikáját az Országos Mentőszolgálat kisfilmje alapján!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.