Közélet

Balog Zoltánhoz fordulnak a Liberálisok a kannabisz orvosi legalizációja miatt

Balog Zoltánhoz fordulnak a Liberálisok a kannabisz orvosi legalizációja miatt

2017. október 25., szerda
Balog Zoltánhoz fordulnak a Liberálisok a kannabisz orvosi legalizációja miatt

A Magyar Liberális Párt Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez fordul és információt kér tőle arról, hogy a Fidesz frakciója hogyan tartaná elképzelhetőnek a kannabisz orvosi célú legalizációját.

A Liberálisok elnökhelyettese szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján az előzményeket ismertetve közölte, hogy habár az igazságügyi bizottság kedden elutasította a javaslatukat, de Répássy Róbert reakciója alapján úgy tűnik számukra, mintha a Fidesz is "nyitna lassacskán" a kannabisz orvosi legalizációja felé. Sermer Ádám szavai szerint a fideszes politikus ugyanis azt mondta: ha az orvosok is támogatják a legalizációt, akkor ebben nem lát kivetnivalót. A kormánypárti képviselőnek inkább azzal volt problémája, hogy a Liberálisok első lépésként miért a büntető törvénykönyvet akarják módosítani - tette hozzá. Egy kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, csak bízni tud abban, hogy Répássy Róbert nem a saját frakciójától teljesen eltérő álláspontot fogalmazott meg. A Magyar Liberális Párt megy tovább az úton, és az érintett területeket miniszterként összefogó Balog Zoltán segítségével akarja összegyűjteni az arról szóló információkat, hogy mi szükséges az orvosi legalizációhoz - indokolta, hogy miért nem a Fidesz frakcióvezetőjét keresik meg az ügyben. Sermer Ádámot reagáltatták arra is, hogy hétfői beszédében a Jobbik elnöke kiegyezésről beszélt és azt mondta, a liberális szavazókra is számítanak. A Liberálisok elnökhelyettese kijelentette: Vona Gábor minden szavazó előtt szeretne lehetséges alternatívaként feltűnni, de hiába simogat "cuki kutyusokat" a plakátokon, a pártja továbbra is ugyanaz a párt, mint ami korábban volt. A Jobbiknak továbbra is Toroczkai László az alelnöke és Ásotthalmon meg lehet nézni, hogy mit jelent, amikor a Jobbik irányíthat egy települést. Alkotmányellenes, a vallásgyakorlást és a gyülekezési jogot korlátozó rendeleteket fogadnak el, a menekültekkel embertelenül bánnak és militarizált mezőőrséget szerveznek - fogalmazott. A politikus véleményét összegezve azt mondta, teljesen hiteltelen, hogy Vona Gábor azt gondolja, hogy alternatíva lehet a liberális szavazók számára. Soha nem lehet alternatíva, amíg nem szakít a szélsőséges iránnyal, de kérdés, hogy egy ilyen szakítás után mi marad neki - közölte Sermer Ádám.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.