Közélet

B. Nagy László: Szegednek új polgármester kell!

B. Nagy László: Szegednek új polgármester kell!

2017. október 3., kedd
B. Nagy László: Szegednek új polgármester kell!

Megfontolandónak tartana egy időközi önkormányzati választást a Fidesz Szegeden, mivel a kormánypárt szerint az MSZP miniszterelnök-jelölti posztjáról lemondott Botka László polgármester erkölcsi mélypontra, politikai válságba került.

Szegednek új irányra, új közgyűlésre és polgármesterre van szüksége - mondta

B. Nagy László

, a Fidesz helyi országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Szerinte olyan erkölcsi mélypontra, politikai válságba került

Botka László

, hogy el kellene gondolkodni, érdemes-e kivárni az önkormányzati választásig hátralévő mintegy két évet. Kérdéses, hogy a jelenlegi polgármester erkölcsileg, morálisan tudja-e majd irányítani a várost, szerinte Szeged alkalmasabb vezetőt érdemel. B. Nagy László azt mondta: Botka László "bukását" nem az okozta - mint azt a szocialista politikus állította -, hogy politikai maffia hálózta be a baloldalt, "ez csak ürügy", a valódi problémát a nevéhez kötődő szegedi ügyek jelentik. A városban ugyanis rengeteg a korrupciógyanús ügy, például a Szeviép esete - amelyben mintegy 10 milliárd forint értékben elvégzett munkát nem fizettek ki - és a Mars téri piac beruházása, amelynek előkészítése során pavilonokat dózeroltak el - fejtette ki a fideszes képviselő, úgy fogalmazva: a szegediek arcul csapva érzik magukat. Kiemelte, Szegeden vannak olyan ügyek, amelyek jogi- és politikai kimenetele problémás lehet a későbbiekben Botka László számára, aki folyamatosan másokat hibáztat saját kudarcai miatt, a saját támogatóit is képes letaposni, csak hogy neki legyen igaza. B. Nagy László elmondta, az MSZP nincs könnyű helyzetben, ha egy ilyen jelöltet állított ki, aki egyrészről rossz fényt vet a pártra, másrészről hat hónappal a választás előtt zűrzavart okoz a baloldalnak.

B. Nagy Lászlót

megkérdezték arról, hogy 2020. június 4-étől a

Csanád nevet is felveszi Csongrád megye

. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett, hogy egy "alulról jövő" kezdeményezésről van szó, amelyet a Csongrád Megyei Közgyűlés jóváhagyott. Az átnevezés várható költségeit elenyészőnek nevezte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.