Kultúra

Arany 200 – Emléktáblát avattak a hagyományőrzők

Arany 200 – Emléktáblát avattak a hagyományőrzők

2017. október 11., szerda
Arany 200 – Emléktáblát avattak a hagyományőrzők

A nagy költő arcképe mellett helyet kapott a Toldi egyik részlete és az elbeszélő költemény egyik legismertebb motívuma.

Újabb emléktábla felavatásával emlékezett a Szegedi Városképvédő és Hagyományőrző Egyesület

Arany János

születésének 200. évfordulójára.

Császár Tibor

népi faműves fafaragása és a körülötte olvasható sorok

Toldi Miklós

petrencerúd-emelését örökítik meg a Nemzeti Emlékkertben.

Ifjabb Szilágyi Árpád

lapunknak kifejtette, szándékosan választották ezt az ismert motívumot az Arany János arcképét ábrázoló dombormű mellé, hiszen sokakban megmaradt az elbeszélő költemény részlete. „Rengeteg szép balladája, verse született Arany Jánosnak. Kívánom, hogy sok művet olvassatok tőle, és leljétek örömötöket benne!” – mondta a Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium 2. a osztályosainak. A kisiskolások figyelmesen hallgatták a Toldiból felolvasott részleteket, majd hirtelen egyszerre elevenedtek meg: mindenki szívesen vállalta volna, hogy elhelyezze a koszorút az emléktáblán.

Idősebb Szilágyi Árpád

, a Magyar Kultúra Lovagja búcsúzóul arról beszélt a gyermekeknek, 1943-ban ő is ott tanult meg írni, olvasni, számolni, mint a diákok, de ők még nem töltőtollal írtak, hanem tintába mártották tollukat. Azt kérte, érdeklődjenek a múlt, a kultúra iránt, ő legközelebb is szívesen látja őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.