Közélet

Akár 140 kilométeres széllökések is lehetnek vasárnap

Akár 140 kilométeres széllökések is lehetnek vasárnap

2017. október 28., szombat
Akár 140 kilométeres széllökések is lehetnek vasárnap

A magasabban fekvő területeken és a Balaton térségében vasárnap akár 125-140 kilométeres széllökésekre is számítani kell - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szombati veszélyjelzésében.

A szolgálat vasárnapra a viharos szél miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyére harmadfokú piros figyelmeztető előrejelzést adott ki. Az OMSZ azt írta, vasárnap a déli órákban egy gyors mozgású hidegfront halad át az ország felett észak-déli irányban, a délelőtti órákban viharos 60-85 kilométeres széllökések lehetnek, amelyek később többfelé 70-150 kilométeressé is erősödhetnek. A kora esti órákig elsősorban gomolyfelhők, illetve záporok környezetében a Dunántúl északi és középső területein, illetve a középső országrészben rövid időre néhány alkalommal 110-125 kilométeres széllökések is előfordulhatnak, de a kissé magasabban fekvő területeken, illetve a Balaton térségében 125-140 kilométeres széllökések is lehetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.