Közélet

A Nemzeti Közművek megvásárolja az ÉGÁZ-DÉGÁZ-t

A Nemzeti Közművek megvásárolja az ÉGÁZ-DÉGÁZ-t

2017. október 17., kedd
A Nemzeti Közművek megvásárolja az ÉGÁZ-DÉGÁZ-t

Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. és az ENGIE International Holding B.V. (korábban GDF Suez) adásvételi szerződést írt alá az ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt. 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról - közölte az NKM Nemzeti Közművek az MTI-vel kedden.

Az NKM Nemzeti Közművek az MTI-vel kedden azt közölte, hogy az NKM Nemzeti Közművek Zrt. és az ENGIE International Holding B.V. (korábban GDF Suez) adásvételi szerződést írt alá az ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt. 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról. A tranzakció a hatósági jóváhagyásokat követően zárulhat. A Nemzeti Közművek saját rendelkezésére álló forrásaiból finanszírozza a tranzakciót tulajdonosi forrásbevonás nélkül. Az MTI érdeklődésére közölték: a tranzakció értékét annak lezárását követően hozhatják nyilvánosságra. Az adásvétel tárgya az ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt. részvénycsomagjának 100 százaléka, beleértve a társaság eszközeit és tudásbázisát, valamint a 23 125 kilométer hosszú földgázelosztó hálózatát. A csaknem 500 embert foglalkoztató ÉGÁZ-DÉGÁZ Zrt. Magyarország észak-nyugati és dél-keleti részén több mint 775 ezer lakossági- és versenypiaci ügyfél földgázelosztását biztosítja. A tranzakció lezárását követően az ország déli részén valósul meg először teljes egészében az, hogy a földgáz- és áramszolgáltatást, ideértve a biztonságos és folyamatos ellátáshoz szükséges földgáz- és áramhálózatot és az ezzel kapcsolatos ügyfélszolgálati hálózatot is a Nemzeti Közművek biztosítja az ügyfelek számára.

Kóbor György

, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója a közleményben ismertette: a tranzakció kiváló lehetőség a Nemzeti Közművek számára, hiszen az ÉGÁZ-DÉGÁZ tartósan nyereséges elosztó társaságként tökéletesen illeszkedni fog a nemzeti közműszolgáltatási rendszerbe, ahol ezzel az adásvétellel a szinergia lehetőségek kiaknázása a költségek csökkentését eredményezheti nem csak a gázüzletágban, hanem területi alapon is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.