Közélet

A magyar kultúra elveszhet, ha a "Soros-terv" érvényesül Európában

A magyar kultúra elveszhet, ha a "Soros-terv" érvényesül Európában

2017. október 19., csütörtök
A magyar kultúra elveszhet, ha a "Soros-terv" érvényesül Európában

Az évezredes magyar kultúra veszhet el, ha a "Soros-terv" pontjai érvényesülnek Európában - hangsúlyozta a kultúráért felelős államtitkár csütörtökön a Fejér megyei Martonvásáron.

Hoppál Péter a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban, a nemzeti konzultációról szóló lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a pénzpiacok nyilván üdvözlik "a kívülről erőszakolt bevándorlást", a globális tőke szándékainak is megfelelnek az elképzelések, de a magyarság, amelynek fontos az identitása, nem kívánja ezeket a változásokat. Ha a kulturális egységét sok tízmilliárdos kerítéssel védheti meg hazánk, akkor azzal kell megtenni - tette hozzá. A fórumon mintegy százötven ember előtt az államtitkár megjegyezte, hogy Martonvásár "már letette a voksot a magyar kultúra mellett", de ezt másoknak is meg kell tenni a nemzeti konzultáció során. Hoppál Péter kijelentette, hogy sem Brüsszelből, sem New Yorkból nem mondhatja meg senki, milyen országban éljen a magyarság a következő évtizedekben, évszázadokban. Kiemelte: ha kell, "a falig elmennek" azért, hogy kiálljanak Magyarország érdekeiért. Sajnálatosnak nevezte, hogy a kötelező betelepítési kvóta ellen nincs alkotmányos védelem, mert a Jobbik nem szavazta meg az alkotmánymódosítást a Parlamentben. Az államtitkár szerint a visegrádi országok együttműködése a migráció kérdésében, az önálló nemzetek megvédésében történelmi léptékűvé vált. A V4-ek bal- és jobboldali kormányai vállvetve küzdenek "közép-európai igazukért", amelyhez vasárnap Ausztria is csatlakozott, hiszen a választáson az osztrák emberek 60 százaléka igent mondott "az Orbán Viktor által képviselt útra". Tessely Zoltán fideszes országgyűlési képviselő úgy vélte, a magyar kultúra megvédése érdekében mindenkinek mindent el kell követnie, hiszen "a gyökerek által lett magyarrá a magyar". A kihívásokkal szembe kell nézni, úgy, ahogy az elődök tették, mert csak így lehet sikeres az ország az európai "harctereken" - mondta. Szabó Tibor (Fidesz-KDNP-Martoni Más Kép) polgármester elmondta, hogy városuk olyan kisváros, amelyet a magyar kultúra és identitás részének tartanak. Reményét fejezte ki, hogy a következő évszázadokban is a magyar népzene, néptánc és népmese határozza meg a mindennapokat, és lesz lehetőségük mindazt továbbadni utódaiknak, amit őseiktől örököltek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.