Bulvár

A legszebb közösségi kiskerteket díjazták Tarjánban + FOTÓK

A legszebb közösségi kiskerteket díjazták Tarjánban + FOTÓK

2017. október 27., péntek
A legszebb közösségi kiskerteket díjazták Tarjánban + FOTÓK

A körzet képviselője, Kothencz János két éve szervezte újjá azt a programot, melynek célja, hogy minél több gondozott területtel büszkélkedhessen a városrész.

A helyiek bevonásával 2015 tavaszán indította útjára a „Kiskertekért” elnevezésű projektet

Kothencz János

, önkormányzati képviselő. Több mint hatvan ember a közösségi kiskertekért tett önkéntes munkáját köszönték meg és díjazták csütörtökön délután egy-egy ajándékkosárral és oklevéllel. „Rendkívül erősen összekovácsolta a kerületben élőket, hogy az akció keretén belül a közösségért vállalható tevékenységüket megvalósíthatták. A kiskertek létrehozását többek között virágföld, komposzt, illetve virágpalánták felajánlásával támogattuk. Ezenfelül kerítést is biztosítottunk kialakításukhoz, amely által a gondosan művelt területek védve vannak, így a lakosok még inkább a magukénak érezhetik azokat” – fogalmazott Kothencz. Hozzátette, törekvéseikben partnerek voltak a lakosok, akik csatlakozásukkal példát mutattak a környezetükben élőknek, bevonva ezzel másokat is a közösségépítő kezdeményezésbe. A „Kiskertekért” programban több tucatnyian vettek részt, például a Pentelei sorról, a Sólyom, Zöldfa és Szamos utcákból, a Budapesti körútról egészen az Etelka sorig. Kothencz János emlékeztette a résztvevőket, hogy a Kereszttöltés utca területén is igény mutatkozott rá, hogy növényekkel népesítsék be a kerteket. Tarjánban az eddigiekhez híven jövőre is folytatódik az akció. A körzet képviselője Kothencz János reméli, hogy még több lakóközösség fog csatlakozni felhívásukhoz. Megjegyezte, más településről érkezők is dicsérik a virágba borult tarjáni utcákat, hiszen korábban más településeken nem láttak ehhez fogható megmozdulást, amely által a városrészben élők igazi közösséget építenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.