Kultúra

A hosszú hétvégén is várja látogatóit a Napsugaras Tájház

A hosszú hétvégén is várja látogatóit a Napsugaras Tájház

2017. október 16., hétfő
A hosszú hétvégén is várja látogatóit a Napsugaras Tájház

A Napsugaras Tájház három programmal is várja látogatóit a hosszú hétvégén.

Október 21-én, szombaton 10 órától 13 óráig a Tájházi Kincskereső Házi kedvenceink sorozatában a kacsák kapnak fő szerepet. Tolltartókat, könyvjelzőket, hűtőmágneseket, kesztyűbábokat lehet készíteni. A foglalkozás ára: 600 Ft/fő. Szintén szombaton 16 órától 19 óráig az irodalom lép elő "Tömörkény a szegedi tanyavilág krónikása."- Irodalmi találkozások a múzeumban címmel.

Tömörkény István

novellái nem csak a magyar irodalomban képvisel jelentős értékeket, hanem a magyar néprajz számára is gazdag forrásanyag. Munkáiban gyakran megjelenik a szegedi tanyavilág mindennapjai: pásztorélet, viselet, táplálkozás, népi gyógyászat Kamara kiállítással egybekötött felolvasóest az 1900-as évek eleji szegedi tanyavilágot mutatja be Tömörkény szemével. A belépés díjtalan. Október 23-án, hétfőn ünnepi játszóházzal várják a látogatókat 10 óra és 14 óra között. Program: címeres és szűrrátétes mobiltokok készítése, nemezjátékok készítése, gyertyamártás, mécseskészítés. A program díja: 300 Ft/fő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.