Közélet

Völner: Soros 2015-ben vázolta fel tervét

Völner: Soros 2015-ben vázolta fel tervét

2017. szeptember 23., szombat
Völner: Soros 2015-ben vázolta fel tervét

Soros György milliárdos spekuláns 2015 júliusában a Financial Timesban vázolta fel elképzeléseit, amelyek szerint az uniónak évente egymillió bevándorlót kell befogadnia és egy állandó, kötelező mechanizmus révén kell szétosztania a tagállamok között - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

A politikus hozzátette: cikkében

Soros György

azt is kijelentette, hogy ha ez nem így valósul meg, akkor az uniós menekültügyi rendszer össze fog omlani.

Völner Pál

leszögezte, hogy az ellenzéki politikusok nem utasítják el az állandó kvótát.

Vona Gábor

, a Jobbik elnöke januárban az RTL Klubban úgy nyilatkozott, hogy ha pár ezer ember befogadásáról van szó, akkor azon el lehet gondolkodni - közölte. Látható, hogy a külső határok megvédése az egyetlen eredményes módszer, és a magyar kormányzat továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a magyarok beleszólhassanak a jövőjükbe, kikkel akarnak együtt élni - tette hozzá az államtitkár. Csak a Fidesz-KDNP kormányzat garancia arra, hogy a lakosság ezt el tudja érni, ebben kérjük a konzultációban a támogatást - fogalmazott az államtitkár. Az őszi nemzeti konzultáció célja az, hogy a kormányzat a széles közvéleményre tudjon hivatkozni a brüsszeli tárgyalásokon és az ellenzéki pártokkal folytatott vitában - hangsúlyozta Völner Pál. Emlékeztetett: az Európai Bizottság tavaly májusban javasolta a felső létszámküszöb nélküli mechanizmus bevezetését, az ebben részt venni nem kívánóknak büntetést helyezve kilátásba, így "kísérteties a hasonlóság a Soros által felvázolt tervvel", és brüsszeli illetékesek nyilatkozatai szerint a mai napig napirenden van ez az elképzelés. Völner Pál idézte

Dimitrisz Avramopulosz

bevándorlási ügyekben illetékes uniós biztos egyik interjúját, amelyből kiderül, a kezdetektől világos volt, hogy Brüsszelben kötelező elosztási kvótában gondolkoznak. Jól látszik, hogy az Európai Bíróság kvótadöntése is kinyitott egy kaput, azóta újabb brüsszeli nyilatkozatok szólnak a kötelező kvótákról. A kormány továbbra is elutasítja a kvótákat - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.