Sport

Vízilabda: egy félidőt bírt a Contitech Szeged Diapolo a Kaposvár ellen

Vízilabda: egy félidőt bírt a Contitech Szeged Diapolo a Kaposvár ellen

2017. szeptember 23., szombat
Vízilabda: egy félidőt bírt a Contitech Szeged Diapolo a Kaposvár ellen

A délutáni döntetlen után vereséggel folytatta a Magyar Kupa kaposvári selejtezőjét a ContiTech Szeged Diapolo. Varga Péterék a házigazda ellen szenvedtek sima vereséget a minitorna második mérkőzésén.

Varga Zsolt

kezdte meg a gólgyártást kaposvári részről, s gyorsan el is húztak három góllal a hazaiak,

Iháros Dániel

és

Sántavy Máté

vette be Leposa kapuját az első nyolc percben.

Farkas Kristóf

egy megúszást követően még az első negyed végén szépített, majd a második negyed abszolút a szegedieké volt.

Korbán Richárd

kétszer, Farkas egyszer talált be, így a félidőben már

Varga Péter

együttesénél volt az előny, de a második félidő egyáltalán nem úgy alakult, ahogy a vendégek gondolták. Zsinórban hét gólt szereztek a kaposváriak, amit csak egy Farkas büntetővel sikerült megtörni a negyedik negyedben. Végül nyolc góllal, 13-5-re nyert a Kaposvár, így a ContiTech Szeged Diapolo két mérkőzés után egy ponttal áll a Magyar Kupa kaposvári selejtezőjében és iszonyatosan nehéz dolga lesz holnap, amikor a Ferencvárossal találkozik.

Férfi vízilabda BENU Magyar Kupa, selejtező, 1. forduló

Kaposvári VK - ContiTech Szeged Diapolo 13-5 (3-1, 0-3, 6-0, 4-1)

Kaposvár, vezette: Marjay Zsolt, Rubos Károly.

Kaposvár:

Krémer - Kovács O. 1, Varga Zs. 1, Tóth K. 1, Vindisch 3, Juhász-Szelei 2, Iháros 1. Csere: Lukács, Giga 1, Palotás, Dobos 2, Pataki, Sántavy 1.

Vezetőedző:

Szécsi Zoltán.

Szeged:

Leposa - Baróthy, Berki, Sikter, Irmes, Korbán 2, Fodor. Csere: Zsigri, Mickic, Mekkel, Szilvasán P., Farkas K. 3. Vezetőedző: Varga Péter.

Korábban írtuk

Döntetlennel kezdett Kaposváron a ContiTech Szeged Diapolo

Ledolgozta hátrányát, de a vezetést már nem tudta átvenni a hajrában a ContiTech Szeged Diapolo férfi vízilabda-csapata a Szombathely ellen. Kaposváron kezdődött meg az idei szezon a nyáron jelentősen átalakult ContiTech Szeged Diapolo számára: a Magyar Kupa somogyi selejtezőjének első fordulójában az OB I újonca, a Szombathely várt a szegediekre. Az ellenfélnél két ismerős arc is feltűnt, hiszen

Kiss Csaba

és

Ivan Basara

tavaly még a Tisza partján játszott, most viszont az újoncot erősítették.

Irmes Márton

értékesített emberelőnyével kezdődött a találkozó, amire

Garancsy András

szintén fórból válaszolt.

Baróthy Miklós

hamar összeszedte második hibáját is, majd egy közel ötperces gólcsendet tört meg a Szombathely, és két gyors találattal 3-1-re meglépett. Sőt, a második negyed felénél Ivan Basara váltott gólra egy ötméterest, így már hárommal is vezetett az AVUS - 6-3 után azonban zsinórban háromszor is eredményes volt a Szeged, így ledolgozta hátrányát a harmadik negyed közepére. Háromszor is újból vezetni tudott a Szombathely, de mindig volt egy válasz a szegedi részről, így az utolsó szűk két percnek is egálról vágtak neki a csapatok (9-9). A ContiTechnek ugyan kétszer is volt lehetősége emberelőnyben támadni, de egyiket sem tudta góllal befejezni, így végül egy küzdelmes mérkőzésen, döntetlennel rajtolt a kupa selejtezőjében. A csoport másik mérkőzésén: Ferencváros - Kaposvár 14-2.

Férfi vízilabda BENU Magyar Kupa, selejtező, 1. forduló

Szombathely - ContiTech Szeged Diapolo 9-9 (3-2, 3-2, 2-3, 1-2)

Kaposvár, vezette: Marjay Zsolt, Tóth Imre.

Szombathely:

Horváth A. - Takács K., Kiss Cs. 1, Baj, Basara 5, Garancsy 1, Hajmási. Csere: Cvetic, Polovic, Ekler 1, Kutasi 1, Kurucz. Vezetőedző: Matajsz Márk.

Szeged:

Molnár D. - Baróthy, Berki 1, Sikter, Irmes 3, Korbán 1, Leposa. Csere: Zsigri, Mickic, Mekkel, Szilvasán P. 1, Fodor, Farkas K. 3. Vezetőedző: Varga Péter.

Emberelőny:

8/2 ill. 11/4.

Ötméteres:

3/2 ill. 1/1.

Kipontozódott:

Cvteic (27') ill. Baróthy (28').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.