Közélet

Vádemelés a mozgáskorlátozott nőt kifosztó szegedi férfival szemben

Vádemelés a mozgáskorlátozott nőt kifosztó szegedi férfival szemben

2017. szeptember 14., csütörtök
Vádemelés a mozgáskorlátozott nőt kifosztó szegedi férfival szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki idén nyáron egy mozgáskorlátozott nőtől tulajdonított el közel 50.000 fortintot.

A vádirat szerint a vádlott június 30-án késő este beszélgetett Szeged-Kiskundorozsmán barátaival az utcán. Az utca túloldaláról segítséget kért tőlük a gurulós járókerettel közlekedő sértett, mivel elesett és egyedül nem tudott felállni, figyelemmel arra is, hogy a mellette levő társa is mozgáskorlátozott volt. A vádlott társaival a sértettnek a felálláshoz segítséget nyújtott, azonban kihasználva a nő figyelmetlenségét, a járókereten levő csomagtartóból eltulajdonította a sértett pénztárcáját a benne levő készpénzzel és személyi okmányokkal mintegy 50.000 forint értékben. A sértett észlelte a pénztárcája ellopását, azonban a vádlott a helyszínről elfutott. A járási ügyészség a vádlottat kifosztás bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.