Közélet

Kocsis Máté nem kér bocsánatot a "vicces" perben

Kocsis Máté nem kér bocsánatot a "vicces" perben

2017. szeptember 1., péntek
Kocsis Máté nem kér bocsánatot a "vicces" perben

Két éve folyik a jogvita a Józsefvárosi önkormányzat, Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester és a Magyar Helsinki Bizottság között, mivel a Soros Györgyhöz köthető jogvédő szervezet szerint Kocsis Máté egy 2015-ös augusztusi Facebook-bejegyzésével zaklatta a Magyarországra érkezett migránsokat.

Két éve a Keleti pályaudvarhoz közeli és nem sokkal korábban felújított II. János Pál pápa téren migránsok százai éltek heteken keresztül, számos nyomot hagyva a területen, nem kevés bosszúságot okozva a környék lakóinak. A környéken élőkben pedig félelmet keltett, hogy többször nagy tömegbe verődve hangosan kiabálva tüntettek az illegális bevándorlók - írja a hirado.hu.

Kocsis Máté

2015. augusztus 4-i Facebook-bejegyzésében egyebek mellett az áll: "a nemrég felújított II. János Pál pápa terünket teljesen tönkretették a népvándorlók. Sátrakat építenek, tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak. Ennyi emberi ürülék pedig még soha nem volt közterületen. Ezért a mai napon határozottabb fellépésre és erőforrás-átcsoportosításra utasítottam a közterület-felügyelőket, és ugyanerre kértem a rendőröket is." A Magyar Helsinki Bizottság az egyenlő bánásmódról szóló törvényre hivatkozva perelte be Kocsis Mátét és az általa irányított önkormányzatot, ugyanis a jogvédő szervezet szerint a nyilvános, "menekültek ellen uszító" bejegyzés megbélyegző, előítéltek erősítésére, a gyűlölet felerősítésére alkalmas. A szervezet most is azt követeli a bíróságtól, hogy a nyolcadik kerületi polgármester kérjen bocsánatot a bevándorlóktól. A szervezet végül már az elsőfokú tárgyaláson elbukta a jogvitát, ami ellen fellebbezést nyújtottak be. "Ez élete legszórakoztatóbb pere" – így kommentálta Józsefváros polgármestere az M1 Híradójának Kocsis Máté. A bíróság az ügyben várhatóan november 14-én hirdet ítéletet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.