Bulvár

Tizenöt év fegyházra ítéltek kecskeméti idősek kirablása miatt egy férfit

Tizenöt év fegyházra ítéltek kecskeméti idősek kirablása miatt egy férfit

2017. szeptember 28., csütörtök
Tizenöt év fegyházra ítéltek kecskeméti idősek kirablása miatt egy férfit

Jogerősen 15 év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy férfit, aki több beteg, idős kecskeméti asszonyt is kirabolt az otthonukban 2013-ban.

A táblabíróság rablás, magánlaksértés és személyi szabadság megsértése bűntettében mondta ki bűnösnek a 29 éves vádlottat. A korábban már többször büntetett férfi 2013 májusa és novembere között ismeretlenül maradt társaival három egyedülálló, idős asszony otthonába tört be éjszaka, hogy onnan értékeket vigyen el. A támadók mindegyik esetben számítottak arra, hogy a sértett felébredhet, ezért maszkot viseltek vagy más módon torzították el az arcukat. A sértetteket megfenyegették, hogy árulják el, hol tartják az értékeiket, volt olyan asszony, akinek a száját beragasztották, hogy ne tudjon segítséget kérni, egy másik sértettet pedig összekötöztek. A zsákmány az első alkalommal 79 ezer, a második helyen 100 ezer forint volt. 2013. november 7-én este egy 88 éves, súlyosan beteg asszonyra rontottak rá a támadók. Átkutatták a házat, 144 ezer forint készpénzt találtak, kivették a sértett füléből az arany fülbevalót, és faggatták, hol tartja a pénzét. Miután a remélt összeg nem került elő, az egyik támadó hétszer ököllel megütötte az asszonyt, akit korábban szintén megkötöztek. Távozás előtt a telefont megrongálták, elvágták a redőny gurtniját és bezárták az ajtót, hogy az asszony ne tudjon segítséget hívni. Az eszméletlen sértettre csak reggel talált rá az egyik hozzátartozója. A sértett - folyamatos kórházi kezelés után - 2014. június 1-jén meghalt. Halálát az elszenvedett sérülésekhez társuló szövődmények okozták. Az ítélet szerint azonban nem bizonyítható, hogy az áldozatot a vádlott tudtával és beleegyezésével bántalmazták.

Mezőlaki Erik

tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során kifejtette, az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék helyesen járt el, amikor a sorozat-bűncselekményt kíméletlenül elkövető vádlottra a törvényi maximummal megegyező büntetést szabta ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.