Közélet

Szeptember végére készülhet el a Szeged-Algyő kerékpárút

Szeptember végére készülhet el a Szeged-Algyő kerékpárút

2017. szeptember 1., péntek
Szeptember végére készülhet el a Szeged-Algyő kerékpárút

Egy telektulajdonos akasztotta meg perekkel, hogy összeérjen a Szeged és Algyő közötti kerékpárút, majd a közbeszerzési eljárás húzódott el, de végre már épül a bicajút hiányzó szakasza. A NIF Zrt. tájékoztatása szerint szeptember végére összeér az aszfaltcsík.

A 47-es számú főút Szeged és Algyő közötti

megerősítési munkáihoz

kerékpárút építése is kapcsolódott, meg is kezdődött két éve a kivitelezés, ám egy rövidke szakasz kimaradt, és ennek csak most kezdték meg az építését. Egy telektulajdonos miatt csúszott a fejlesztés, aki eljárást kezdeményezett az állammal szemben, majd megtámadta az építési engedélyt is. A jogi huzavona után pedig a közbeszerzési eljárás is elhúzódott, így a biciklisek eddig kénytelen-kelletlen a főúton kerekeztek a hiányzó szakaszon, ami az igencsak forgalmas szakaszon balesetveszélyes.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) szóvivője,

Kiss Boglárka

arról tájékoztatta portálunkat, hogy a hiányzó, mintegy 1,5 kilométer hosszúságú kerékpárút szakasz megépítése nem volt része a 2015-ben lezárult beruházásnak. A most megépülő II. ütemre vonatkozó kivitelezési közbeszerzési eljárás sikeresen lezárult, a szerződést a nyertes pályázatot benyújtó Hódút Kft.-vel megkötötte a NIF. A kivitelezés megkezdődött, és a jelenleg érvényes ütemezés szerint szeptember végén befejeződik. Kiss Boglárka hozzátette, a kivitelezés hazai forrás felhasználásával valósul meg, nettó 84,9 millió forintból. Megtudtuk, a beruházás keretében a kerékpárút építésén túl a 47-es számú főúton a Kastélykert Fogadó környezetében lévő két gyalogos átvezetéshez változtatható jelzésképű, veszélyt jelző táblákat is telepítenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.