Közélet

Szél Bernadett az LMP miniszterelnök-jelöltje

Szél Bernadett az LMP miniszterelnök-jelöltje

2017. szeptember 4., hétfő
Szél Bernadett az LMP miniszterelnök-jelöltje

A 2018-as választás még nincs lefutva Szél Bernadett szerint, aki az ATV Egyenes Beszéd című műsorában jelentette be, hogy ő lesz a 2018-as választásokon az LMP miniszterelnök-jelöltje.

Az LMP politikusa lesz az első női miniszterelnök-jelölt Magyarországon.

Szél Bernadett

leszögezte, hogy egyik politikai erővel sem fognak össze, valamint vitára hívta ki az ellenzéki pártok és a Fidesz miniszterelnök-jelöltjét. A műsorban arról is beszélt, hogy szerinte nem esélytelen az indulása, mint mondta, nincs még lefutva a választás. Hozzátette: az ellenzék teszetosza politizálása tette fel az i-re a pontot, tartott attól, ha nem lép, akkor elúszik a jövő évi választás. „Érzem magamban az erőt, az eltökéltséget és az elkötelezettséget is” – szögezte le az LMP társelnöke az

ATV műsorában

. A Lehet Más a Politika országos elnöksége támogatja a miniszterelnök-jelöltségét, a végleges döntést a kongresszus fogja meghozni. A párt honlapjáról kiderül, hogy Szél Bernadett az LMP-nek 2010 óta tagja, korábban a Humanista Mozgalomban tevékenykedett. A 2010-es országgyűlési választáson egyéni képviselőjelöltként országosan a legjobb eredményt érte el az LMP indulói közül, majd az önkormányzati választáson polgármester-jelölt volt Budakeszin. A 2011-es tisztújításon a kongresszus az LMP szóvivőjévé választotta. 2013 tavaszáig az LMP Pilis-Budavidéki területi szervezetének választmányi tagja volt. 2013 márciusa óta az LMP társelnöke. Parlamenti mandátumát 2012. február 2-án országos listáról, kongresszusi döntés nyomán szerezte. Az Országgyűlés Foglalkoztatási- és Munkaügyi Bizottságának tagja és a Rehabilitációs albizottság elnöke volt. 2013 februárjától az LMP képviselői csoportjának vezető-helyettese, 2013 szeptemberétől frakcióvezető-helyettes. 2014 májusától az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának tagja. A frakción belül foglalkoztatáspolitikai, család- és szociálpolitikai, nemi esélyegyenlőségi, roma integrációs, fogyatékosügyi, valamint energiaapolitikai kérdésekkel is foglalkozik. Családos, férjével és két kislányával Budakeszin él.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.