Kultúra

Rekordokat döntött bemutatója hétvégéjén az Az című Stephen King-horroradaptáció

Rekordokat döntött bemutatója hétvégéjén az Az című Stephen King-horroradaptáció

2017. szeptember 10., vasárnap
Rekordokat döntött bemutatója hétvégéjén az Az című Stephen King-horroradaptáció

Minden idők legnagyobb bemutató-hétvégi bevételű horrorfilmjévé vált a New Line és a Warner Bros. stúdiók Az című Stephen King-horroradaptációja, amelyre 117,2 millió dollár értékben váltottak jegyet az észak-amerikai mozilátogatók - adta hírül a Varity.com.

A film minden korábbi várakozásokat felülmúlva 2017 harmadik legnagyobb bemutató-hétvégi bevételét hozta, ugyanannyit, mint a Pókember: Hazatérés. Csupán a Szépség és a Szörnyeteg és a Galaxis őrzői 2. nyitott jobban idén az észak-amerikai mozikban. "Van valami igazi különlegesség a történetben és abban, ahogyan a film készült. A sztárok felsorakoztak benne, és még van lehetőség arra, hogy a hét végén tovább növeljük a bevételt" - nyilatkozta Jeff Goldstein, a Warner Bros forgalmazási főnöke. A szakemberek szerint az eredmény azért is figyelemre méltó, mert a hét végén az Irma hurrikán Florida és Georgia államok egy nagy részét veszélyezteti, és az ottani nézők elmaradása mintegy öt százalékkal csökkenti a bevételt. A film a nemzetközi piacokon is jól nyitott, 46 országban 62 millió dollár bevételt hozott. Stephen King története egy csapat gyerekről szól, akik összeállnak, hogy legyőzzék a városukat rettegésben tartó démont. A regény két különböző idősíkon - gyerekként és felnőttként - mutatja be a főszereplők életét. A mozis toplista második helyére az Újra otthon című romantikus filmdráma került, messze elmaradva a horrorfilmtől. A Reese Witherspoon főszereplésével, Hallie Meyer-Shyer rendezésében készült film a becslések szerint kilencmillió dollár bevételt hozhat bemutatója hétvégéjén. A Lionsgate stúdió Sokkal több mint testőr című vígjátéka áll a box-office harmadik helyén 4,9 millió dollár bevétellel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.