Közélet

Orbán Viktor tárgyalt a brit pénzügyminiszterrel

Orbán Viktor tárgyalt a brit pénzügyminiszterrel

2017. szeptember 14., csütörtök
Orbán Viktor tárgyalt a brit pénzügyminiszterrel

Magyarország és Nagy-Britannia közös érdeke, hogy a jövőben is szoros legyen a két ország közötti gazdasági együttműködés - hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök és Philip Hammond brit pénzügyminiszter megbeszélésén, amelyről a miniszterelnök sajtófőnöke adott tájékoztatást az MTI-nek.

Havasi Bertalan

elmondta: az Országházban csütörtök este tartott tárgyaláson részt vett

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter is. A felek áttekintették az aktuális európai és globális gazdasági kihívásokat. Kiemelték, hogy a brit vállalatok már eddig is fontos szerepet játszottak a magyar gazdaságban, hiszen 800 brit vállalat több mint 50 ezer magyar embernek ad munkát, Nagy-Britannia a 11. legfontosabb kereskedelmi partnere Magyarországnak, és a hatodik legjelentősebb befektető hazánkban. Az elért eredményeket meg kell őrizni, sőt tovább kell fejleszteni - ismertette a megbeszélésen elhangzottakat a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.