Közélet

Nézőpont: Orbán Viktor a nyitóülés győztese

Nézőpont: Orbán Viktor a nyitóülés győztese

2017. szeptember 18., hétfő
Nézőpont: Orbán Viktor a nyitóülés győztese

A Nézőpont Csoport vezetője szerint Orbán Viktor miniszterelnök a győztese az Országgyűlés őszi ülésszakát megnyitó hétfői ülésnapnak.

Mráz Ágoston Sámuel

az MTI-hez eljuttatott gyorselemzésében azt írta, alig fél évvel a választások előtt az őszi ülésszak természetesen egyben a kampány nyitányává is vált. "A három, frakcióval rendelkező ellenzéki párt számára ez nagy lehetőség lett volna a következő hónapok stratégiájának meghirdetésére, amelyet mindegyikük elmulasztott" - tette hozzá. Úgy fogalmazott, a Jobbik elnöke "elfelejtett beszélni" a pártja által két hónapja folytatott béruniós aláírásgyűjtésről, amivel "közvetetten annak kudarcát ismeri el". "Az MSZP önmagában is szervezeti nehézséggel küzd, hiszen frakcióvezetője nem azonos a miniszterelnök-jelöltjével. A rövid felszólalásban előbbi nem tudta feledtetni utóbbi hibáit, s nem fogalmazott meg semmi olyan gondolatot, amely alkalmas lenne a népszerűséghiánnyal küzdő szocialista párt fellendítésére" - közölte Mráz Ágoston Sámuel. Azt írta, hogy a nyáron a kiábrándult MSZP-szavazók felé forduló LMP frakcióvezetője erős beszédet mondott, amely miniszterelnök-jelölti bejelentkezésként érthető volt. A kötelező betelepítési kvóta tagadásával azonban

Szél Bernadett

"öngólt rúgott", amelyet

Orbán Viktor

a viszonválaszában ki is használt - tette hozzá. "A kampánykezdet ellenére hiányzó dinamika önmagában a miniszterelnököt tette a nyitóülés győztesévé": ő részletesen elmondhatta a kormányzása eredményeit, hangsúlyozhatta a kormány által a kezdetek óta kiemelt figyelemmel kísért bevándorlás elleni küzdelem fontosságát, s az ellenzéki felszólalásokra adott tömör válaszaival elkerülte, hogy kommunikációs értelemben bárkit felemeljen a maga szintjére. Az ellenfeleiből ezen az ülésen nem lettek kihívói - olvasható a gyorselemzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.