Közélet

Nézőpont: Stabil Fidesz-előny, zuhanó MSZP

Nézőpont: Stabil Fidesz-előny, zuhanó MSZP

2017. szeptember 30., szombat
Nézőpont: Stabil Fidesz-előny, zuhanó MSZP

Nem változott a pártok támogatottsága szeptemberben, a kormánypártok fölénye változatlanul jelentős, a baloldali pártok népszerűsége pedig csupán hibahatáron belül változott a Nézőpont Intézet reprezentatív közvélemény-kutatása szerint.

A Nézőpont szombati, MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta, a kormánypártokat negyedik hónapja a teljes felnőtt népesség 30 százaléka támogatja. A Jobbik továbbra is 11 százalékon áll, míg az MSZP hibahatáron belüli, 1 százalékpontos csökkenéssel 6 százalékot ért el. A DK-val 4 százalék, az Együttel és a Magyar Liberális Párttal pedig 1-1 százalék szimpatizál, tehát mindkét párt támogatottsága változatlan. Az LMP tábora hibahatáron belüli, 1 százalékpontos erősödéssel 3 százalékon, a Momentum 2, a Kétfarú Kutya Párt pedig 1 százalékon áll - írták. A választási részvételüket biztosra ígérők körében a Fidesz-KDNP 43 százalékot, a Jobbik - hasonlóan a 2014-es választási eredményéhez - 21 százalékot ért el az előző havi 22 százalék után. Ezen a bázison az MSZP veszített egy százalékpontot, így a listás szavazatok 11 százalékát szerezné meg, míg a DK 8, az LMP pedig 6 százaléknyi voksot kapna. Utóbbi két párt eredménye egy-egy százalékpontos növekedést jelent egy hónap alatt. A Momentum a múlt havi 5 százalék után 4 százalékon, az Együtt és a Kétfarkú Kutya Párt változatlanul 2-2 százalékon, a Liberális Párt továbbra is 1 százalékon, a Párbeszéd 1 százalékon áll a felmérés szerint. A személyes közvélemény-kutatás szeptember 1-20. között készült 2000 ember megkérdezésével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.