Közélet

A V4-országokban elégedetlenek a brüsszeli migrációs politikával

A V4-országokban elégedetlenek a brüsszeli migrációs politikával

2017. szeptember 14., csütörtök
A V4-országokban elégedetlenek a brüsszeli migrációs politikával

A visegrádi együttműködés országaiban élők 81 százaléka elégedetlen azzal, ahogyan az Európai Unió kezeli az illegális határátlépések kérdését.

A Nézőpont Intézetnek a négy országot érintő reprezentatív kutatása szerint a Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban és Magyarországon élők négyötöde úgy látja, hogy a brüsszeli bevándorláspolitika megváltoztatására lenne szükség.

Nagy Dániel

kutatási igazgató a felmérést ismertetve csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján közölte azt is: a megkérdezettek 73 százaléka értett egyet a magyar határzár megépítésével és fenntartásával, illetve ugyanilyen arányban utasították el a kötelező betelepítési kvótákat. A V4-országokban élők szerint elsősorban a külső határvédelem, az iparpolitika összehangolása és az autópálya-építések területén kellene szorosabbra fűzni az együttműködést, összhangba hozni a politikát. A Nézőpont Intézet június 29-e és július 15-e között végzett telefonos közvélemény-kutatást a négy országban, országonként ezer ember megkérdezésével, reprezentatív mintán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.