Közélet

Nemzetbiztonsági vizsgálatot kezdeményez Németh Szilárd

Nemzetbiztonsági vizsgálatot kezdeményez Németh Szilárd

2017. szeptember 11., hétfő
Nemzetbiztonsági vizsgálatot kezdeményez Németh Szilárd

Nemzetbiztonsági bizottsági vizsgálatot kezdeményez a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezethez köthetően hamis szír útlevelekkel Európába érkezettek ügyében Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke.

Németh Szilárd

hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a német szövetségi bűnügyi hivatal adatai szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet több mint 11 ezer hamis szíriai útlevéllel rendelkezik, és - mint kiemelte - "több ezer migráns már hamis útlevéllel érkezett Európába". A kormánypárti politikus szerint ez újabb jele annak, hogy a terroristák a tömeges migrációt felhasználva érkeznek Európába. Eközben "Brüsszel továbbra is azon dolgozik, hogy a migránsokat kvóták alapján elosszák az uniós tagállamok között" - tette hozzá Németh Szilárd. Kiemelte továbbá, hogy a "német hatóságok adatai is figyelmeztetnek, a Brüsszel által tervezett állandó áttelepítési mechanizmus rendkívüli biztonsági veszélyt jelent a tagállamokra és szétterítené a terrorizmust". Ezért Németh Szilárd kezdeményezi, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága keddi ülésén vegyék napirendre a terrorszervezethez köthető hamis, szír útlevelekről szóló értesüléseket, a bizottság vizsgálja meg, hogy ez jelent-e, és ha igen, milyen veszélyt jelent Magyarországra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.