Hírzóna

Nagylakon, Kübekházán és Röszkén is fogtak el migrásnokat

Nagylakon, Kübekházán és Röszkén is fogtak el migrásnokat

2017. szeptember 3., vasárnap
Nagylakon, Kübekházán és Röszkén is fogtak el migrásnokat

A magyar rendőrök átadták a román hatóságoknak a korábban elfogott 28 illegális migránst - írja a police.hu.

A Nagylak Határrendészeti Kirendeltség járőrei szeptember 2-án kora reggel fogták el a határsértőket a település közelében. A csoport tagjai magukat iraki állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a határsértőket a kirendeltségre előállították, majd meghallgatásukat követően szeptember 3-án délben átadták őket a román hatóságoknak.

Két migráns Kübekházánál

A Csongrád megyei rendőrök két illegális migránst tartóztattak fel Kübekháza belterületén. A rendőrök a biztonsági határzárhoz kísérik őket. A járőrök szeptember 3-án délelőtt Kübekháza belterületén tartóztatták fel a férfiakat. A migránsok magukat afgán állampolgárnak vallották, és sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Egy híján fél tucat Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra öt migráns a Röszke Autópálya-határátkelőhely közelében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket. A járőrök szeptember 3-án hajnalban három afgán férfit tartóztattak fel. Alig két órával később újabb két főt, egy koszovói nőt és férfit tartóztattak fel az előző helyszín közelében. Az öt személy sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a határsértőket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.