Közélet

Megújult környezetben az étel is jobban esik Üllésen

Megújult környezetben az étel is jobban esik Üllésen

2017. szeptember 12., kedd
Megújult környezetben az étel is jobban esik Üllésen

Immáron kívül és belül is megújult az önkormányzati konyha ebédlője Üllésen. Új székekkel és asztalokkal várják az étkezőket.

Az önkormányzati konyha az utóbbi időszakban teljesen megújulhatott. Korábban új légtechnikát, hőszigetelést, valamint kívülről más arculatot kapott a létesítmény. „Az ezt megelőző felújítások idején a belső eszközöket nem cseréltük ki, erre most került sor. Az idén úgy gondoltuk, a költségvetésünkbe belefér ez a beruházás. A konyha helyiségeinek tisztasági meszelését követően új székeket, asztalokat vásároltunk az ebédlőbe” – ismertette Nagy Attila Gyula polgármester, hozzátéve, a belső terek felújítása több mint két és félmillió forintba került, melyet az önkormányzat költségvetéséből biztosítottak. A felújítás még a tanévkezdés előtt elkészült. A településvezető elmondta, többek között az általános iskolások napi étkeztetése is az intézményben zajlik. A felhasznált zöldséget és gyümölcsöt helyi termelőktől szerzik be, valamint az elkészített ételeknél törekednek arra, hogy minél kevesebb ételízesítőt használjanak, igyekeznek a minél egészségesebb étrend kialakítására. Az új tanévet illetően Nagy Attila Gyula kifejtette, a szeptemberi tanévkezdés zökkenőmentes volt, a gyermekek reggeli zebrán történő biztonságos átkelésére külön figyelmet fordít a rendőrség és a polgárőrség a fő közlekedési útvonalon.

Fotó: Üllés Község facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.