Közélet

Magyarországon a legmagasabb Európában a tömegközlekedők aránya

Magyarországon a legmagasabb Európában a tömegközlekedők aránya

2017. szeptember 14., csütörtök
Magyarországon a legmagasabb Európában a tömegközlekedők aránya

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerint Európában Magyarországon a legmagasabb a tömegközlekedést használók aránya.

Homolya Róbert

az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában ezt a szombaton kezdődő Európai mobilitási hét programsorozattal kapcsolatban mondta. Hozzátette: Hollandia és Dánia után Magyarországon közlekednek a legtöbben kerékpárral. Pontos arányszámokat azonban nem mondott. Hangsúlyozta: az Európai mobilitási hét is arra hívja fel a figyelmet, hogy az autózás mellett milyen alternatív, környezetbarátabb közlekedési módok vannak, és ezek használatára ösztönzik az embereket. Megjegyezte, hogy az egyéni közlekedésnek a tömegközlekedéssel szemben nagyobb a károsanyag-kibocsátása, a hely- és időigénye is. Az Európai mobilitási héthez az idén 2500 település csatlakozott, Magyarországon több mint 200 településen tartanak majd rendezvényeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.