Bulvár

Magyarok is mentenek a vihar sújtotta térségben Texasban

Magyarok is mentenek a vihar sújtotta térségben Texasban

2017. szeptember 3., vasárnap
Magyarok is mentenek a vihar sújtotta térségben Texasban

Magyar segélymunkások is részt vesznek a mentésben a Harvey vihar sújtotta térségben Texasban.

Szombat este elkezdték a munkát a magyarországi Baptista Szeretetszolgálat munkatársai Texas állam hurrikán sújtotta térségében. A három fős csapat csatlakozott a Mexikói-öböl partjától nem messze fekvő Nederland nevű településen a Rescue24 észak-karolinai baptista egységéhez. A magyarok és az amerikaiak vasárnap közösen állítanak fel mobil konyhát és tisztálkodást segítő bázist. Az Észak-Karolinából érkező, több kamionból álló, önkéntesek által üzemeltetett komplex humanitárius konvoj olyan helyen is üzemelhető, ahol összeomlott az infrastruktúra. A segélycsapat így már hétfőtől napi negyvenezer adag meleg ételt készít, a hozzájuk forduló rászorulók zuhanyozhatnak és igénybe vehetik a gyorsmosodát is.

Pavelcze László

, a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója - akinek a mostani a hatvanadik nemzetközi bevetése - az MTI-nek elmondta: már tucatnyi közös nemzetközi akcióban vettek részt az amerikai segélymunkásokkal, sokat tanultak is egymástól. 2005 óta a magyar és az amerikai humanitárius segélymunkásoknak és szakembereknek ez a negyedik közös akciójuk az Egyesült Államokban. Valamennyi alkalommal hurrikán és trópusi vihar pusztítása után siettek az áldozatok segítségére. Ott voltak 2005-ben a Louisianát sújtó Katrina, majd a 2012 októberében a keleti parton végigsöprő Sandy és a 2016 őszén Floridára lecsapó Matthew hurrikán pusztításainak helyszínein is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.