Közélet

Lázár: a városfejlesztés nem öncélú dolog

Lázár: a városfejlesztés nem öncélú dolog

2017. szeptember 8., péntek
Lázár: a városfejlesztés nem öncélú dolog

A városfejlesztés nem öncélú dolog, a siker fokmérője, hogy a fiatalok megtalálják-e boldogulásukat abban a közösségben, ahova születtek - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Makón.

Lázár János

a 27. Makói hagymafesztivál megnyitóján úgy fogalmazott, egy beruházás célja nem lehet a dicsőség, de még a megtérülés sem. Az elvégzett munka sikerének fokmérője nem az elköltött milliárdok nagyságrendje, nem az elkészült utak hossza vagy az épületek alapterülete - fejtette ki. Egy település fejlődésének minőségére az ad választ, hogy egy fiatal mit gondol a közösségről, hogy dönt, marad vagy megy - mondta Lázár János, aki a térség országgyűlési képviselője. "Azért dolgozunk, hogy minden fiatal itt maradhasson ebben a közösségben" - hangsúlyozta a miniszter.

Farkas Éva Erzsébet

polgármester (Fidesz-KDNP) felidézte, 1991-ben azzal a céllal hívták életre a hagymafesztivált, hogy ünnepeljék azt a zöldséget, amely világhírűvé tette a várost. A makói hagyma története 320 évvel ezelőtt, a város újratelepítése után kezdődött, amikor a helybéli gazdák úgy döntöttek, hogy a szőlőskertek művelése helyett hagymatermesztéssel foglalkoznak - mondta polgármester. A hagymafesztivál a város legnépszerűbb rendezvénye, amelyen a kulturális és gasztronómiai programok mellett fontosak a szakmai tanácskozások is - közölte Farkas Éva Erzsébet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.