Sport

Labdarúgás: hatodik győzelmét aratta a SZEOL + FOTÓK

Labdarúgás: hatodik győzelmét aratta a SZEOL + FOTÓK

2017. szeptember 24., vasárnap
Labdarúgás: hatodik győzelmét aratta a SZEOL + FOTÓK

A szünet után feljavuló SZEOL Göncző László góljával negyedik hazai meccsén is három pontot szerzett.

A múlt héten elszenvedett első vereséget követően a Szekszárd ellen próbált meg újból három pontot szerezni a SZEOL SC, amelyből ezúttal Péter Antal mellett Szabó Attila hiányzott sérülés miatt a régódi maródi Stefan Tomisic mellett. Az első percektől letámadta ellenfelét a szegedi együttes, párszor meg is tudta zavarni ezzel a Tolna megyei gárdát, majd az első negyed óra végén Kéri Tamás indításával Beretka Péter lépett volna ki, de Filipánics Bálint fejjel tisztázni tudott - egyúttal pedig a támadó számára ez volt az utolsó megmozdulás, sérülése miatt korán változtatnia kellett a SZEOL mesterének, így a fiatal Göncző László érkezett a pályára. A félidő felénél éppen a csereként beállt csatár készítette le jól a labdát Kérinek, akinek pontos beadására a bal oldalon Grünvald Attila érkezett, de kapáslövése kevéssel a bal kapufa mellett ment el. A kezdeti lendület alábbhagyott a játékrész hajrájára, egyik csapat sem tudta uralni ekkor a találkozót. A szünet után egy motivált és harcos SZEOL jött ki a pályára: ennek eredményeként az 52. percben Mihály Dávid labdáját remekül vette át Göncző, aki elsőre ugyan nem tudta elrúgni Filipánics mellett, de visszapattant hozzá, így az üres kapuba passzolhatta, 1-0. Két perccel később Kéri növelhette volna a szegediek előnyét, de kimaradt a lehetősége - a letámadás pedig ezúttal is hatékony fegyvernek bizonyult a SZEOL részéről, a Szekszárd jóval kevesebbszer került oda ekkor Prokop Rostislav kapujához, mint az első 45 perc során. Mihály Dávid kapáslövése is épp hogy elkerülte a szekszárdi kaput, majd kevésen múlt, hogy nem büntette ezt meg a Szekszárd, de a Prokopot megelőző szekszárdi fejese a kapu fölött ment el. A hajrában ugyan még volt egy szöglete a vendégeknek, de az egyenlítésre nem volt komoly sanszuk a vendégeknek, így hetedik találkozóján hatodik győzelmét aratta a SZEOL, és visszaállt a tabella tetejére. Siha Zsolt együttese a következő játéknapon az újonc Iváncsa vendége lesz szeptember utolsó szombatján.

Szeged, SZVSE-stadion, 400 néző.
2017. szeptember 24., 16.00
SZEOL SC
Szekszárdi UFC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Bálint Attila * Asszisztens: Szvetnyik Bence, Belicza Bence Péter
1
-
0

Labdarúgó NB III Közép csoport 7. forduló:

SZEOL SC - Szekszárdi UFC 1 - 0 (0-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 400 néző. Vezette: Bálint Attila (Szvetnyik Bence, Belicza Bence Péter).

SZEOL:

Prokop - Rácz, Gajág, Grünvald, Lévai, Ondrejó, Forró, Kéri, Mihály (Buzási, 76'), Maksimovic (Rabatin, 90'), Beretka (Göncző, 15'). Edző: Siha Zsolt.

Szekszárd:

Filipánics - Károly, Lékó, Márton, Arena, Kozics (Juhász, 80'), Bata, Preininger (Csigi, 72'), Kvanduk, Budai (Nagváradi, 50'), Hegedűs. Edző: Kvanduk János.

Gól:

Göncző (52').

Sárga lap:

Rácz (91') ill. Hegedűs (75'). Siha Zsolt:

"Tudtuk, hogy egy ügyes, passzoló csapat a Szekszárd, ezen a pályán azonban nehéz kombinatív futballt játszani. Tompa volt egy kicsit a csapat, de ez érthető, mert éles meccset játszottunk szerdán és utaztunk 12 órát, öten - a szentlőrinci meccset is beleszámítva - mindhárom találkozót végigjátszották, Beretka Pétert el is veszítettük sérülés miatt az elején, Örömteli Göncző László gólja, aki ezzel eldöntötte a mérkőzést."

Online közvetítésünk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.