Sport

Labdarúgás: szárnyaló újonc ellen javíthat a Szeged-Grosics

Labdarúgás: szárnyaló újonc ellen javíthat a Szeged-Grosics

2017. szeptember 23., szombat
Labdarúgás: szárnyaló újonc ellen javíthat a Szeged-Grosics

A remekül rajtoló Kazincbarcika látogat a Szeged 2011-Grosics Akadémiához az NB II tizedik fordulójában.

Megtorpanni látszik a Szeged 2011-Grosics Akadémia lendülete, legalábbis az elmúlt hét eredményei erről árulkodnak. A csapat a Merkantil Bank Liga előző fordulójában simán, 3-0-ra kapott ki a Soroksár vendégeként, majd hét közben a kupában jött az igazán nagy hidegzuhany. Supka Attila együttese a Szekszárd otthonában tizenegyesekkel maradt alul, így búcsúzott a Magyar Kupa küzdelmeitől a főtábla első körében. Ezzel együtt a Kazincbarcika sem lehet elégedett a kupában nyújtott teljesítményével, Vitelki Zoltánék a megyei I. osztályú Sényő ellen búcsúztak egy hosszabbításos mérkőzésen. „Visszanéztük a kupameccs felvételeit, kielemeztük a különböző játékhelyzeteket, azt kell mondanom, hogy szereztünk két szép gólt, csak sajnos az egyiket a saját kapunkba, ha az ellenfélnek tudunk ilyen találatot rúgni, akkor még meg is tapsolják a szurkolók. A Szekszárdnak 120 percen keresztül nem volt gyakorlatilag egy kapura lövése sem, a játékosaim pedig mindent megtettek a továbbjutásért, de ez sajnos nem sikerült. Most már előre kell tekintenünk” – utalt vissza a Magyar Kupa találkozóra a Szeged-Grosics vezetőedzője, Supka Attila. Bár a szezonrajt előtt arra lehetett számítani, hogy a másodosztály újonca a kiesés elkerüléséért fog küzdeni, kilenc fordulót követően a tabella harmadik helyén állnak és mindenkit megleptek remek kezdésükkel, sőt igazán nagy győzelmeket is arattak már: az első fordulóban Békéscsabán tudtak nyerni, de pontot raboltak Nyíregyházán az előző körben pedig idegenben győzték le a tavaly még az élvonalban szereplő Gyirmótot. Bár a Budaörs ellen beleszaladtak egy nagyarányú vereségbe, az azóta eltelt három fordulóban mindig 1-0-ra nyertek, így egyáltalán nem lesz könnyű dolga a Szegednek vasárnap, ha javítani szeretné kupafiaskóját.

Online

Vasárnap 16 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Szeged 2011-Grosics Akadémia - KBSC Merkantil Bank Liga találkozóról. Szurkoljon velünk!

A Kazinbarcikánál elképesztő vérátömlesztés zajlott nyáron, ami a keretet illeti, tíz játékostól vált meg az NB III Keleti csoportjának tavalyi győztese, viszont érkezett tizennyolc új ember, mondhatjuk, hogy gyakorlatilag a komplett feljutó csapatot kicserélték. A vezetőedzői poszton is történt változás, ugyanis a csapatot feljuttató Koleszár György nem rendelkezik pro lincences képesítéssel, így a másodosztályban már nem irányíthatta a gárdát. Helyére a korábban Diósgyőr utánpótlásában és az NB I-es csapatnál pályaedzőként dolgozó, azonban vezetőedzőként rutintalannak mondható Vitelki Zoltán érkezett, aki az eddigi eredmények alapján jó választásnak bizonyul. „Nagyon egységes, agresszív csapat a Kazincbarcika, plusz bennük van még a feljutó csapat lendülete, de nekik is megvannak a hibáik, amit például a Budaörs remekül kihasznált. Egy koncentrált játékkal, azt gondolom, hogy nem lehet más célunk, mint megszerezni hazai pályán a három pontot” – tette hozzá Supka Attila.

Így játszottak a csapatok az előző fordulóban

Soroksár SC - Szeged 2011-Grosics Akadémia 3-0 (2-0)

Dabas, FC Dabas Sporttelep, 150 néző. Vezette: Radványi Ádám (Iványi István, Pápai Zoltán).

Soroksár:

Steer - Valencsik, Frőlich (Pál A., 78'), Gyepes, Albert, Tamási, Gyömbér, Derekas (Gera D., 38'), Huszák, Lakatos, Gárdos.

Vezetőedző:

Lipcsei Péter.

Szeged-Grosics:

Szántai - Horváth, Coroian, Farkas, Causic, Germán (Dinjar - a szünetben), Pászka (Povázsai, 61'), Zabari, Zádori (Balogh, 61'), Beke, Molnár J.

Vezetőedző:

Supka Attila.

Gól:

Valencsik (20'), Frőlich (31'), Tamási (52')

Sárga lap:

Derekas (34'), Albert (43') ill. Causic (52'), Farkas (83') https://www.youtube.com/watch?v=aUE2AyjJRcA

Gyirmót FC Győr-Kazincbarcika (0-0) 0-1

Gyirmót, Alcufer stadion, 400 néző. Vezette: Gaál Ákos (Király Zsolt, Kulman Tamás).

Gyirmót:

Sebők - Sebastian, Lázár P., Szőcs, Présinger, Sandal, Kiss M., Nagy P. (Lengyel D., 85'), Szalánszki, Paku (Jano, 69'), Simon.

Vezetőedző:

Molnár Ladislav.

KBSC:

Somodi - Palmes, Heil, Belényesi, Lőrincz (Süttő, 85'), Kovács O., Takács P., Hegedűs, Kristófi (Constantinescu, 80'), Boros, Mikló (Kanalos, 76').

Vezetőedző:

Vitelki Zoltán.

Gól:

Takács P. (80')

Sárga lap:

Sebők (84'), Lengyel D. (93') ill. Hegedűs (84') https://www.youtube.com/watch?v=cFhyJ3dQb4Y

A tabella jelenlegi állása

A Merkantil Bank Liga 10. fordulójának teljes programja

Szeptember 24., vasárnap, 16.00

Cegléd - Gyirmót, Kisvárda - Szolnok, Mosonmagyaróvár - Nyíregyháza Spartacus, Szeged 2011-Grosics Akadémia - Kazincbarcika.

16.30

Siófok - Vác.

18.00

Csákvár - Békéscsaba, Zalaegerszeg - Budafok, ETO FC Győr - Budaörs, Sopron - Dorog, MTK Budapest - Soroksár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.