Sport

Labdarúgás: két megyei csapat maradt állva (FRISSÍTVE)

Labdarúgás: két megyei csapat maradt állva (FRISSÍTVE)

2017. szeptember 20., szerda
Labdarúgás: két megyei csapat maradt állva (FRISSÍTVE)

Mindössze két Csongrád megyei csapat élte túl az első kört a Magyar Kupában: búcsúzott a Szeged 2011-Grosics Akadémia is.

A legjobb 64 közé jutás a tét szerda délután a Magyar Kupa országos főtábláján: a sorozat ezen szakaszáig az alanyi jogon szereplő NB III-as együttesek (Szeged 2011-Grosics Akadémia, SZEOL SC, Mórahalom VSE, Hódmezővásárhelyi FC, Makói FC) mellett a megyei I. osztályból az Ásotthalom, az Algyő és Csongrád jutott el. Tízet lőtt a Debrecen Csongrádon - elvérzett a Mórahalom és a Makó is. A SZEOL a szünet után vitte dűlőre borsodi kupameccsét, az Algyő pedig korán tetemes hátrányba került. Ráadást és büntetőket követően ejtette ki a HFC-t az Ásotthalom, miképp a Szeged-Grosics is tizenegyesek után esett ki, így összesen két csapat, a SZEOL és az Ásotthalom került be a legjobb 64 csapat közé.

Magyar Kupa, 1. forduló

Szekszárdi UFC - Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-1 (1-1)

- büntetőkkel: 4-2

Csongrád TSE - Debreceni VSC 1-10 (0-3)

Gól: Kiss-Kása K. ill. Takács T., Borda Sz. (öngól), Tisza T. (5), Nagy K., Bárány D. (2).

Mórahalom VSE - Budaörs 1-4 (0-3)

Gól: Zsoldos Á. ill. Bakos Sz., Sajbán M. (2), Lengyel B.

Füzesgyarmati SK - Makói FC 3-0 (1-0)

Gól: Kelemen L., Hajdu I., Styecz M.

Edelényi FC - SZEOL SC 1-3 (0-0)

Gól: Kótai F. ill. Göncző L., Beretka P., Maksimovic N.

Ásotthalmi TE - Hódmezővásárhelyi FC 2-2

- büntetőkkel: 4-3

Duna-Tisza-Aszfalt Törtel - Algyő SK 4-1 (4-1)

Gól: Kállai I., Draskóczi P., Viniczai V., Jernei M. (öngól) ill. Táncos B.

Szekszárd - Szeged 2011-Grosics Akadémia

Az NB III-as Szekszárd vendégeként lépett pályára a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely jól is kezdett Tolna megyében: egy oldalsó szabadrúgást követően a labda eljutott Nicorec elé, aki a tizenhatoson belülről, nagy erővel a léc alá lőtt, 0-1. Újabb negyed óra elteltével azonban kezdődhetett minden előlről, miután egy centerezésbe Beke ért bele szerencsétlenül, így saját kapujába lőtte a labdát. A szünet után visszaesett a Szeged-Grosics játéka, ráadásul a félidő derekánál Andrej Causicot ütésért egyből kiállította a játékvezető, így emberhátrányba került Supka Attila együttese. A 90 perc döntetlennel zárult, így jöhetett a hosszabbítás, ahol a szegedieknek lett volna lehetősége újból előnybe kerülni, de a kapufáról kifele vágódott a kísérlet, így jöhettek a büntetők. Miután Horváth Attila és Andrei Coroian elrontotta a saját tizenegyesét és a szekszárdiak nem rontottak egyszer sem a büntetőpontról, ez a Szeged-Grosics kupabúcsúját jelentette.

Szekszárdi UFC - Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-1 (1-1)

Szekszárd:

Szűcs K. - Márton, Preininger, Arena, Dallos, Lékó (Rácz F., 65'), Kvanduk, Hegedűs M., Kozics (Juhász M., 82'), Budai (Nagyváradi, 65'), Fejes. Vezetőedző: Kvanduk János.

Szeged-Grosics:

Molnár P. - Achim, Causic, Farkas M., Katona, Horváth A., Povázsai, Molnár J., Beke (Zádori - a szünetben), Nicorec, Germán (Zabari, 62'). Vezetőedző: Supka Attila.

Edelény - SZEOL SC

Több fiatalnak is lehetőséget adott Siha Zsolt a Borsd megyei I. osztályú ellenféllel szemben: a festői környezetben, kiváló pályán lejátszott mérkőzésen ugyan dominált a SZEOL mezőnyben, de a gólra majd' egy órát várni kellett, ekkor Göncző László szerezte meg a vezetést a szegedieknek. Negyed órával a vége előtt Beretka Péter megduplázta csapata előnyét, de az izgalmak ekkor nem értek véget, mert az olykor tetszetős futballt bemutató hazaiaknak összejött a szépítés: viszont a rendes játékidő letelte előtt egy perccel Nikola Maksimovic bebiztosította a SZEOL továbbjutását.

Edelényi FC - SZEOL SC 1-3 (0-0)

Edelény:

Lövey - Homonnay, Tóth N., Komjáti (Szabó D., 69'), Kótai, Fűzi, Boros M., Boros L., Hanász, Pataki, Huszti.

SZEOL:

Leindler - Rácz, Gajág, Grünvald, Lévai, Forró, Buzási (Papp Á., 84'), Göncző, Kiss R. (Mihály - a szünetben), Beretka, Simai (Maksimovic - a szünetben). Siha Zsolt:

"Egy nagyon szervezett, jó csapattal találkoztunk, amelyik megnehezítette a dolgunkat, de a továbbjutásunk megérdemelt. Sikerünknek örülök a szombati vereségünket követően."

Mórahalom-Budaörs

Többnyire azoknak a játékosoknak adott lehetőséget a mórahalmi szakmai stáb, akik eddig kevesebbet játszottak: az NB II-es Budaörs azonban mezőnybeli fölénye ellenére mégis egy büntetőből szerzett vezetést, még ha addig kiegyenlített játék is folyt a pályán. A folytatásban két beadás, és az ezekből következő fejes pecsételte meg a homokhátiak sorsát: Sajbán Máté mindkétszer pontosan érkezett, így a szünetre el is dőlt a továbbjutás kérdése. A hazaiak egy tizenegyesnek köszönhetően szépíteni tudtak, de ezen felül egy komolyabb lehetőség adódott előttük a gólszerzésre - miképp a Budaörs sem volt túl aktív támadásban a szünet után. A vendégek megérdemelten léptek tovább a legjobb 64 közé.

Mórahalom VSE - Budaörs 1-4 (0-3)

Mórahalom, vezette: Csonka Bence (Medovarszki János, Belicza Bence).

Mórahalom:

Halász - Bokányi R., Lászik, Zámbó (Rozs Á., 73'), Fodor Á., Pócs D. (Podonyi, 33'), Zsoldos, Várda, Juhász, Hrabovszki (Magyar, 65'), Szalma. Edzők: Vojnic-Zelic Sasa, Magyar György.

Budaörs:

Kemenes - Wild, Medgyes, Gyurácz, Tányéros, Sajbán Miklós, Sajbán Máté (Fodor D. - a szünetben), Bakos (Csobánki - a szünetben), Horváth R., Lengyel B. (Pethő, 77'), Szántó. Szakmai igazgató: Bognár György. Magyar György:

"Az volt a lényeg, hogy mindenki meccsben legyen, ekkora különbség pedig van is a két csapat között."

Füzesgyarmat - Makó

Füzesgyarmati SK–Makói FC 3–0 (1–0)

Füzesgyarmat, 500 néző. Vezette: Kovács Imre.

Füzesgyarmat:

Kajári – Vincze, Kiss Cs., Kelemen (Raducu, 87.), Bakk – Hajdu (Farkas, 81'), Kiss D., Urbán, Bácsi, Lukács (Bíró, 82'), Styecz. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Makó:

Verebélyi – Lipták (István, 66'), Tóth I., Takács J., Palotás, Patai, Vajna (Tóth T., 66') – Sirokmán, Varga R. (Csupity, 46.), Gémes, Babolek. Vezetőedző: Méhes Tibor. Kiegyenlített mezőnyjáték jellemezt az első félidőt. A hazai gárda a 13. percben egy szép góllal szerzett vezetést, ami Kelemen nevéhez fűződött. A védő egy szöglet után röviden kifejelt labdát tűzött a hosszú felső sarokba 13 méterről. A vendégek előtt mindössze egy ígéretes lehetőség adódott az első játékrész során, ezzel szemben a gyarmatiak többször is közel jártak az újabb gólhoz. Szünet után már a játék medre is inkább az ő akaratuk szerint zajlott, de az újabb góljukhoz a makói kapus bakijára is szükség volt. A 74. percben Verebélyi egy beívelésnél alászakadt a labdának, amely így Hajdu elé került, aki pár méterről biztosan lőtt a hálóba. A kegyelemdöfést Styecz adta meg a látogatóknak, aki egy becenterezett labdát juttatott a kapuba a 85. percben. A defenzív szerepre kárhoztatott Makó nem fejtett ki komoly ellenállást, ezért csak a gyarmati győzelem aránya lehetett kérdéses. Méhes Tibor:

"Gratulálok a Füzesgyarmatnak, megérdemelten nyertek. Sajnos a bajnoki formánkat átmentettük a kupára, hibákat követtünk el védekezésben, a támadásokat pedig nem tudtuk befejezni. A Tiszakécske ellen mindenképpen javítanunk kell hétvégén, de ez egyáltalán nem lesz egyszerű."

Ásotthalom - Hódmezővásárhely

Azt már a forduló előtt biztosra vehettük, hogy legalább egy Csongrád megyei csapat bejut a legjobb 64 közé, ugyanis a megyei I. osztályú Ásotthalom és az NB III-as Hódmezővásárhely egymással csapott össze. Esélyeshez méltóan kezdte az összecsapást a vendég gárda, Szilágyi Norbert büntetőjével a 18. percben vezetéshez jutott, majd hat perccel később Laczkó találatával már kettővel is vezetett. Ezt követően sokáig nem láthatott újabb gólt az ásotthalmi közönség, de a következőnek viszont igazán örülhettek, hiszen a hajrában Baji Renátó szépíteni tudott. Ettől vérszemet kapott az Ásotthalom, s épp a vásárhelyi vezetőedző fia, a csereként pályára lépő ifjabb Major László góljával egyenlítettek a rendes játékidő vége előtt öt perccel. Következhetett a kétszer tizenöt perces ráadás, ami meglehetősen paprikásra sikeredett. Előbb Pataki Zsoltot állította ki Kárpály játékvezető a 103. percben, majd néhány minutumig kettős emberhátrányban kellett futballoznia a HFC-nek Szilágyi Norbert kiállítását követően. A 117. percben Németh Péternek is villant a piros hazai részről, majd a ráadás legvégén Major László vezetőedzőt küldte el a vendág kispadtól a játékvezető. A lapok röpködtek, gól azonban nem született újabb, így következhettek a tizenegyesek, s az idegek játékát a hazaiak bírták jobban, így búcsúztatták magasabb osztályban szereplő megyei riválisukat.

Ásotthalmi TE - Hódmezővásárhelyi FC 2-2 (0-2) Tizenegyesekkel: 4-3

Ásotthalom, Ásotthalom Sportpálya. Vezette: Kárpály Mihály (Pápai Zoltán, Marozsi Gábor Bence).

Ásotthalom:

Czirják - Vastag, Vojnic Tunic (Andróczki, 80'), Németh P., Szabadi, Hauk (Major L., 58'), Baji, Mészáros Z., Király, Grósz, Varga K.

Vezetőedző:

Kószó László.

HFC:

Szatmári - Kormányos (Bartyik, 74'), Mezei, Pataki, Tóth J., Vaits (Varga B. - a szünetben), Prasler, Szilágyi N., Laczkó (Bürgés, 62'), Ablonczy, Végh.

Vezetőedző:

Major László.

Gól:

Baji (82'), Major (85') ill. Szilágyi N. (18' - tizenegyesből), Laczkó (24'). Kószó László:

"Megemelem a kalapom a csapatom előtt, mert az első félidőben két gyámoltalan góllal hátrányba kerültünk, ám a hetvenedik perc környékén új erőre kaptunk és sikerült kiegyenlítenünk. A hosszabbításban nagyot küzdöttünk, mert el is fáradtunk, de azt hiszem óriási eredmény, hogy egy magasabb osztálybeli csapatot sikerült búcsúztatnunk."

Major László:

"Készülünk a paksi mérkőzésre hétvégén, innentől kezdve a kupával nem kell foglalkoznunk."

Csongrád - Debrecen

A legnagyobb vadat a Csongrád ejtette a kupasorsolásnál, ugyanis a kétezres évek sikercsapata, a jelenleg az OTP Bank Ligában negyedik helyen álló DVSC látogatott a megyei első osztály tavalyi ezüstérmeséhez. A három osztálynyi különbséget hamar érvényesítette a Debrecen, bár Herczeg András is sok fiatal játékosnak adott szerepet a mai napon és nem a legerősebb csapatával utazott el Csongrádra. A negyedik percben Takács Tamás találatával szerezte meg a vezetést a Debrecen, majd öt perccel később Szilvási váltott gólra fejjel egy szögletet. Ezután kisebb gólcsend következett, ám ez csak vihar előttinek bizonyult. A Csongrád igyekezett egy-egy labdaszerzést követően megiramodni, de nem nagyon jutott el lövésig az első játékrészben, miközben Tisza Tibor a 23. percben háromra növelte a vendégek előnyét. A második félidőben nyílt csak ki igazán az olló, Tisza egymaga öt gólig jutott, de kétszer betalált a 17 éves Bárány is, azonban mégsem ekkor robbant ki a legnagyobb üdvrivalgás a csongrádi stadionban. A hetvenedik percben ugyanis Kiss-Kása révén egy szép kontratámadás befejezéseként betalált a hazai csapat, amely a második félidőben már többször eljutott lövésekig is. A Loki végül 10-1-re nyerte meg a találkozót és jutott a legjobb 64 közé a Magyar Kupában.

Csongrád-Kunság Aszfalt - Debreceni VSC 1-10 (0-3)

Csongrád, Csongrád Város Sportpálya, 1000 néző. Vezette: Kiss Anikó Tünde (Bornemissza Norbert, Zahorecz Roland).

Csongrád:

Oroszi - Bodor, Maszlag, Kiss-Kása, Mészáros M., Juhász, Bakos, Huszka, Budai, Borda, Rácz.

Vezetőedző:

Szűcs Róbert.

DVSC:

Novota - Szilvási, Mészáros N., Csősz, Barna Sz., Filip, Kuti, Sekulic, Tisza, Takács (Nagy K. - a szünetben), Bíró P.

Vezetőedző:

Herczeg András.

Gól:

Kiss-Kása (70') ill. Takács (4'), Szilvási (9'), Tisza (23', 54', 60', 68', 72'), Nagy K. (56'), Bárány (65', 92')

Sárga lap:

Borda (29'). Szűcs Róbert:

"Minden megmozdulásunkat díjazta a közönség. Azt kértem a srácoktól, hogy valamit csináljunk, mert hamar eltelik ez a mérkőzés. Nem azt hoztuk, amit valójában tudunk, nem lett volna kérdéses akkor sem a továbbjutás. A szurkolók csodálatosak voltak!"

Törtel - Algyő

Talán a legpechesebb az Algyő volt a sorsolásnál, hiszen idegenben kellett pályára lépnie a megyei II. osztályú, Véber György által irányított Törtel ellenében. A hosszú utazás némileg megviselte az algyőieket, de Fortuna sem fogadta kegyeibe Takács Zoltán együttesét: a harmadik percben egy lecsorgó labda került Kállai elé, aki élt is a ziccerrel, majd egy lerántást nézett el a játékvezető hölgy, ez viszont mit sem zavarta a hazaiakat, akik hét perc után már kettővel vezettek. A tizedik percben jött a harmadik, egy könnyű síppal befújt fault után járó szabadrúgást Viniczai csavart Siska kapujába, majd a huszadik percben Jernei Márkó ért bele szerencsétlenül egy beadásba - így a félidő felére kvázi el is dőlt a lényegi kérdés. Táncos Bencének köszönhetően ugyan a szépítés összejött az Algyőnek, amely a szünet után egyenrangú partnere volt ellenfelének, és több lehetőség is adódott a csapat előtt a gólszerzésre, de többször már nem sikerült betalálni, így búcsúzott a kupától az Algyő.

Duna-Tisza Aszfalt Törtel - Algyő SK 4-1 (4-1)

Törtel:

Borbély - Szabó Gy., Draskóczi (László, 88'), Tóth N. (Kriss, 89'), Viniczai, Szabó M., Kállai, Buczkó, Nagy D., Sipos (Sinka, 76'), Ulvicki. Vezetőedző: Véber György.

Algyő:

Siska - Jernei (Sebők, 67'), Gyurkovics (Daróczi - a szünetben), Pénzváltó (Vékes - a szünetben), Szélpál, Bella, Csányi, Takács R., Kovács M., Kalapács, Táncos. Vezetőedző: Takács Zoltán. Takács Zoltán:

"Nem lehet csak az utazásra fogni a mai meccset, a rossz kezdés rányomta a bélyegét a találkozóra. Túlzottan tiszteltük az ellenfelünket, ettől függetlenül a két csapat között sok különbség van lehetőségek szempontjából. Félidőben ugyan rendeztük a sorokat, de az első húsz perc meghatározta a meccset.Örülök, hogy idáig eljutottunk, mert Algyő régen szerepelt az országos főtáblán, de öt hét alatt a tizedik meccsünket játszottuk le 14 mezőnyjátékossal, ez igen megterhelő volt számunkra."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.