Sport

Labdarúgás: Gajdacsi-triplával verte a Bordány az Algyőt + FOTÓK

Labdarúgás: Gajdacsi-triplával verte a Bordány az Algyőt + FOTÓK

2017. szeptember 2., szombat
Labdarúgás: Gajdacsi-triplával verte a Bordány az Algyőt + FOTÓK

A bordányi támadó eldöntötte a forduló rangadóját, odalett az Algyő veretlensége.

Két veretlen együttes talákozott a Csongrád megyei I. osztály harmadik fordulójának rangadóján: az Algyő a Bordányt fogadta szombaton. Bár a hazaiaktól több hiányzó (Szélpál Attila és Vékes Martin) is volt eltiltás miatt, az első lehetőség az Algyő előtt adódott: ha Gyurkovics Tamás felé egy picivel pontosabb Lajkó András labdája, az algyőiek nyáron szerződtetett labdarúgója ziccerben lőhetett volna, így kísérlete azonban nem okozott nagy gondot a korábbi algyői kapusnak, Szűcs Marcellnek. Sok kemény párharc és ívelt labda jellemezte a meccs folytatását, a Bordány mezőnyben olykor fölényben futballozott, de az egyre inkább magára találó Algyő támadásaiban inkább benne volt a gólveszély. Mégis a homokhátiak találtak be, miután Kovács Milán elkésett belépőjével a tizenhatoson belül - a labda mögé Gajdacsi Mátyás állt, aki magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőt, 0-1. Tíz perccel a vége előtt nagyon közel állt az egyenlítéshez az Algyő, Kalapács Zoltán remek szabadrúgása csattant a keresztlécen, így maradt az egygólos vendég előny a pihenőre. A szünet után sokat tett az Algyő azért, hogy eltüntesse hátrányát, de Takács Roland fejesét a gólvonalról tudták kifejelni, majd Lajkó András lövése is elzúgott a kapu mellett - ami az egyik oldalon kimaradt, az a másikon azonban bement, Gajdacsi Mátyásnak egy kis szerencsére is szüksége volt, de a kipattanót már el tudta lőni Tombácz Róbert mellett, így megduplázta csapata előnyét. Nehéz fél óra vált az Algyőre, amely az egyre idegesebb meccsen húsz perccel a vége előtt még nagyobb hátrányba került: Gajdacsi ezúttal egy szabadrúgásból volt eredményes, így hárommal vezetett a Bordány. A hátralévő időben ugyan beszorította az Algyő ellenfelét, de ziccert már nem tudott kialakítani: a Bordány remekül élt adódó lehetőségeivel, és kevesebb hibát vétve megnyerte a rangadót. Takács Zoltán együttese ezzel elszenvedte első vereségét a bajnokságban, a következő héten pedig ismét két meccs vár a csapatra, miután szerdán este az FK Szeged vendégeként léphet ki a Magyar Kupa országos főtáblájára, majd szombaton az UTC ellen idegenben javíthat - a három kör után kilenc ponttal álló Bordány a következő játéknapon a Sándorfalvát fogadja.

Algyő, 200 néző.
2017. szeptember 2., 16.30
Algyő SK
Bordány SK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Mihálik Pál * Asszisztens: Belanka Zsolt Péter, Láza András
0
-
3

Csongrád megyei I. osztály, 3. forduló

Algyő SK - Foliplast-Bordány SK 0 - 3 (0-1)

Algyő, 200 néző. Vezette: Mihálik Pál (Belanka Zsolt Péter, Láza András).

Algyő:

Tombácz - Pénzváltó, Kalapács, Takács R., Csányi, Lajkó, Gyurkovics (Fakas Sz., 76'), Kovács M. (Lovas, 61'), Daróczi, Bella, Táncos. Vezetőedző: Takács Zoltán.

Bordány:

Szűcs M. - Zvekanov, Fodor B., Culafic, Kis L., Nagy T., Retek, Bárkányi (Takó, 90'), Dürgő (Kothencz, 86'), Gajdacsi (Szabados, 89'), K. Tóth (Kozma, 73'). Vezetőedző: Hódi Mihály.

Gól:

Gajdacsi (27' - büntetőből, 60', 70')

Sárga lap:

Gyurkovics (40'), Csányi (66'), Kalapács (68'), Lovas (73') ill. Zvekanov (35'), K. Tóth (64'). Takács Zoltán:

"Három és fél hét alatt ez volt a hatodik tétmeccsünk, sokat kivett belőlünk a szerdai kupameccs is. Fáradtak voltunk ma, nem a legjobb összeállításban tudtunk játszani, és míg a helyzeteink kimaradtak, összehoztunk egy tizenegyest az ellenfélnek. Ez is az én csapatom, de a vereség ellenére is találtam pozitívumokat a játékunkba. Ha frissebbek leszünk, és más összeállításban tudunk játszani, akkor jobb eredményt fogunk elérni."

Hódi Mihály:

"Nem csak a meccsen, a hét többi napján is sokat dolgozunk, kisebb-nagyobb ingadozásokkal, megérdemelten tudtunk nyerni. Le a kalappal a csapat előtt, küzdöttek egymásért. Jól védekeztünk, nem talált rajtunk fogást az ellenfél."

Online közvetítésünk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.