Közélet

Közösségben búcsúztatták a nyarat a L.É.T. Egyesület nyugdíjasai

Közösségben búcsúztatták a nyarat a L.É.T. Egyesület nyugdíjasai

2017. szeptember 16., szombat
Közösségben búcsúztatták a nyarat a L.É.T. Egyesület nyugdíjasai

A zenének, a táncnak és a jó hangulatú beszélgetésnek adott teret Szegeden, a Csongor téri Közösségi Ház, ahol a L.É.T. Egyesület nyugdíjasklubjai tartották nyárbúcsúztató közösségi programjukat.

Az újbóli találkozás örömén és az önfeledt kikapcsolódáson volt a hangsúly a Tarján városrészben tartott közösségi programon.

Kothencz János

, a L.É.T. Egyesület és Önkéntes Mozgalom életre hívója a rendezvényen kiemelte, hogy az elkövetkező időszakban is mindenki figyeljen oda embertársaira, továbbá felhívta a figyelmet a Csongor téri Közösségi Ház kulturális és közösségi programjaira, valamint méltatta a nyugdíjasklubok vezetőinek áldásos munkáját. „A L.É.T. Egyesület kiemelt figyelmet fordít a szépkorúakra. Rendszeresen valósítunk meg olyan kulturális programokat, ahol a nyugdíjasok együtt, egy közösséget alkotva találhatnak egymásra, ismerhetik meg egymást" – nyilatkozta

Balogh Zsolt

, a L.É.T. Egyesület elnöke, hozzátéve, a nyárbúcsúztató, őszköszöntő programjuk is ilyen, táncoltak, beszélgettek a résztvevők. Minden egyes együttlét célja, hogy közösséget építsenek, a résztvevők megérthessék, nincsenek egyedül. Elmondta, törekszenek arra, hogy kimozdítsák az idősebbeket is otthonról, a megszokott közegükből, amely lehet, hogy az otthonukként szolgál, de elképzelhető, mégis magányosak a négy fal között. Lehetőséget teremtenek számukra a kikapcsolódásra, véleménye szerint, a tagok a közösségben számíthatnak egymásra.

Molnár Józsefné Terike

, a L.É.T. Egyesület nyugdíjasklubjainak vezető koordinátora kiemelte, augusztus végén a szerbiai Zentagunarason voltak falunapon egy népes nyugdíjastársasággal, legutóbb a szlovákiai Gúta településen jártak. Ismertette, az egyesület három nyugdíjasklubja rendszeresen tart programokat, szeptemberben valamennyi hétvégén nyugdíjasklubok meghívásainak tesznek eleget. A Csongrád megyei klubokon túl jó kapcsolatot ápolnak Bács-Kiskun megyei és Békés megyei klubokkal is. „Minden évben a megyeházán tartunk két rendezvényt. Ősszel házigazdaként látjuk vendégül a társklubokat. Idén még tervezünk többek között egy szabadkai utazást, karácsonyi ünnepséget és közös szilveszterezést is” – tette hozzá. A Csongor téri zenés, táncos mulatság ismét alkalmat teremtett a felhőtlen kikapcsolódásra, a közösségi élményszerzésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.