Közélet

Közeleg az InnoSpark projekt befejezése

Közeleg az InnoSpark projekt befejezése

2017. szeptember 7., csütörtök
Közeleg az InnoSpark projekt befejezése

Befejezéséhez közeledik a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nemzetközi összefogásban megvalósuló InnoSpark elnevezésű projektje, amelynek elsődleges célja a kreativitás és innováció növelése, segítése az infokommunikációs(IKT) szektorban. Az elmúlt két év sikerességét jelzi többek között az is, hogy elkészült az “Öndiagnosztikai Teszt”, az „InnoSpark Eszközcsomag” és a „Jógyakorlatok és Innovációk Gyűjteménye”.

Európa egyik vezető iparága az IKT szektor, amely kiemelkedően fontos szerepet játszik mind a gazdasági növekedésben, mind pedig a munkahelyteremtésben – éppen ezért rendkívül fontos, hogy a szektorban működő vállalatok minél gyorsabb, hatékonyabb választ tudjanak adni a folyamatos piaci változásokra. Ehhez nem elegendő csupán a szakmához kapcsolódó készségek elsajátítása, hanem kifejezett hangsúlyt kell helyezni a kreativitási és innovációs kompetenciák fejlesztésére is. Ez adta az ötletet ahhoz, hogy létrejöjjön ez a KA2 Erasmus+ projekt, amelyhez a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is csatlakozott. A hat országból érkező, bolgár, olasz, spanyol, angol, észt és magyar partnerszervezetek 2015 óta dolgoztak azon, hogy olyan módszereket hozzanak létre, amelyek segítik a területen működő vállalkozások kreatív és innovatív gondolkodását. Az InnoSpark projektben megalkotott egyedi és teljesen ingyenes projekttermékek segítségével tovább növelhetők az IKT szektorban működő vállalkozások innovációs készségei. Az „

Öndiagnosztikai Teszt

” segítségével az IKT szektorban dolgozó kkv-k hiteles és objektív módon tudják felmérni kreativitási szintjüket, és egyben beazonosíthatják a fejlesztésre szoruló területeket. A fenti teszt eredményei alapján az „InnoSpark Eszköztár” segítségével a felhasználók célirányosan és személyre szabottan fejleszthetik innovációs készségeiket, ezáltal pedig versenyképességüket is. A harmadik InnoSpark projekttermék a „Jógyakorlatok és Innovációk Gyűjteménye”, amelynek segítségével az IKT szektorban dolgozó kkv-k megismerhetik, hogy hogyan reagáltak az iparág legjobbjai a felmerülő kihívásokra a kreatív készségek segítségével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.