Sport

Kosárlabda: közösen szurkolnak a szedeákosok vasárnap

Kosárlabda: közösen szurkolnak a szedeákosok vasárnap

2017. szeptember 9., szombat
Kosárlabda: közösen szurkolnak a szedeákosok vasárnap

Bárki csatlakozhat vasárnap a Naturtex-SZTE-Szedeák játékosaihoz, hogy együtt nézze végig velük a Magyarország-Szerbia kosárlabda Európa-bajnoki nyolcaddöntőt. Juhos Levente óvatosan fogalmazott a találkozó előtt, míg Andrija Ciric számára nem a végeredmény lesz a legfontosabb.

Sikerült a magyar férfi kosárlabda-válogatott nagy álma, a csoportból való továbbjutás.

Stojan Ivkovic

együttese 48 év után nyert mérkőzést az Európa-bajnokságon, miután legyőzte a cseheket, majd a románok elleni találkozón bebiztosította továbbjutását. Vojvoda Dávidékra egy újabb hatalmas feladat vár vasárnap, miután a nyolcaddöntőben a torna egyik esélyesével, Szerbiával találkoznak. A több neves játékosukat is nélkülöző szerbek kerete még így is bombaerősnek mondható: a tavalyi olimpia ezüstérmesénél a Detroit Pistons centere,

Boban Marjanovic

, a korábbi NBA-játékos,

Ognjen Kuzmic

és a Fenerbahce klasszisa, a csoportkör után majdnem húszpontos átlaggal bíró

Bogdan Bogdanovic

. A mieink egy remek meccsel nyitották a tornát a horvátok ellen - amennyiben egy hasonló találkozót tudna játszani a magyar csapat vasárnap, az már önmagában remek teljesítménynek számítana.

Közös meccsnézés

Vasárnap 14.15-től a Blues Caféban (Somogyi u. 20.) közös meccsnézést rendez a Szedeák a magyar-szerb kosárlabda-Eb nyolcaddöntő mérkőzésre, ahová szeretettel várják az érdeklődőket! További részletek a Facebookon!

"Amint kiderült, hogy megvertük a románokat, és valószínűleg a negyedik helyen végzünk, elkezdtünk számolgatni a többiekkel, hogy hogy alakulhat a folytatás. Az, hogy a szerbekkel játszunk, a válogatottnak nem a legjobb forgatókönyv, de bízom benne, hogy felszabadult, jó játékot tudnak majd mutatni a fiúk, mi szurkolunk nekik, az biztos" - fogalmazott portálunknak

Juhos Levente

, a Naturtex-SZTE-Szedeák erőcsatára. Hozzátette, a szerb kosárlabda legalább dobogós Európában, így az a csoda kategóriájába tartozna, ha olyan meccset tudnánk játszani a szerbekkel, mint a horvátok ellen. "Más színvonalat képviselnek így is, hogy sok a sérült és a nem elutazó játékos, de így is Európa-klasszis kosarasaik vannak. Nekünk is van két ilyenünk, remélhetőleg ugyanúgy visznek tovább bennünket, mint ahogy eddig tették" - mondta a Szedeák erőcsatára.

Csak jó meccs legyen

„Szerb vagyok, de számomra mindkét csapat ugyanolyan kedves, így ha lehetne kívánni, akkor mindkét csapat nyerjen. Biztos, hogy jól fogunk szórakozni vasárnap" – tekintett az Eb nyolcaddöntőjére a negyedik szegedi idényét megkezdő

Andrija Ciric

. Hazája válogatottjáról kifejtette, bár sokan nem vállalták, vagy sérülés miatt nem lehetnek ott a tornán, így talán egy elődöntős szereplésben reménykedik Szerbiától. „Ez a szerb csapat már fiatalabb nálam, az előző korosztályt jobban ismertem, majdnem mindenkivel játszottam a korábbi generációból. Jó volt nézni a magyarokat, nagyon jól ismerem a srácokat, és jó csapatnak is tartom őket. Tényleg csak abban reménykedem, hogy jó meccs lesz, nem az a fontos, hogy ki fog nyerni" – mondta el érdeklődésünkre a Szedeák csapatkapitánya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.