Közélet

Kölcsönkért autóval hajtottak bele a szerb elnököt szállító járműbe

Kölcsönkért autóval hajtottak bele a szerb elnököt szállító járműbe

2017. szeptember 3., vasárnap
Kölcsönkért autóval hajtottak bele a szerb elnököt szállító járműbe

Kisebb balesetet okozott három férfi, amikor egy kölcsönkért autóval belehajtottak az Aleksandar Vucic szerb elnököt szállító hivatali járműbe, és ezzel feltartóztatták a három járműből álló konvoj haladását - számolt be róla nem hivatalos információkra hivatkozva a Politika című belgrádi napilap vasárnap.

Az információk szerint a baleset szombat reggel Belgrádban történt, a balesetet okozó három férfit a köztársasági elnök biztonságának veszélyeztetése miatt őrizetbe vették. A Politikának nyilatkozó, neve elhallgatását kérő informátor szerint az ütközést okozó férfiak egy szórakozóhely biztonsági őrei, akik az egyik vendég - egy ismert szerb labdarúgó - Bentley típusú, spanyol rendszámot viselő autóját kérték kölcsön. Amikor reggel a jármű sebességét, illetve sodródását próbálták ki, vagyis drifteltek, véletlenül nekicsapódtak az elnököt szállító konvoj Aleksandar Vucicot szállító autójának. A férfiakat az elnök testőrei azonnal elfogták, a vizsgálatok során pedig egyikük vérében kokaint találtak. A Politikának nyilatkozó forrás szerint az elfogottak nem szándékosan okoztak balesetet, és nem is az elnök megtámadása volt a céljuk. A férfiakat hétfőn hallgatja meg a belgrádi ügyészség, és ha bűnösnek találják őket a köztársasági elnök veszélyeztetése miatt, akkor egytől nyolc évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetők. A balesetben senki nem sérült meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.