Közélet

Kiderítenék, honnan lett aranya a szombathelyi MSZP-snek

Kiderítenék, honnan lett aranya a szombathelyi MSZP-snek

2017. szeptember 12., kedd
Kiderítenék, honnan lett aranya a szombathelyi MSZP-snek

A szombathelyi önkormányzat jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága vagyonnyilatkozati eljárást indított a költségvetési csalás gyanújával előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csabával, az MSZP-DK-Együtt-frakció önkormányzati képviselőjével szemben - közölte a bizottság elnöke, Takátsné Tenki Mária (Fidesz-KDNP).

Az eljárást azután kezdeményezték, hogy kiderült: egy

Czeglédy Csaba

nevén lévő széfben befektetési aranyat találtak és foglaltak le. A bizottság határozatot hozott arról, hogy egyetért a vagyonnyilatkozati eljárás folytatásával, egyben felkérte az elnököt arra, forduljon levélben a Csongrád Megyei Főügyészséghez, kérjen információt arról, hogy Czeglédy Csaba a széfet mikor nyitotta, magánszemélyként vagy ügyvédként, esetleg természetes személy vagy jogi személy meghatalmazottjaként járt-e el a széf megnyitásakor. Továbbá kérik a főügyészség állásfoglalását arról, hogy kiadható-e bármilyen okirat az arany tulajdonjogának tisztázására.

Takátsné Tenki Mária

tájékoztatása szerint hozzáfűzte azt is: a bizottság felkérte, hogy szólítsa fel Czeglédy Csabát arra, hogy nyilatkozzon arról, kié az arany.

Lendvai Ferenc

, a Fidesz-KDNP szombathelyi önkormányzati frakciójának vezetője közben ismét felszólította Czeglédy Csabát, hogy mondjon le képviselői mandátumáról. A frakcióvezető emlékeztetett arra, hogy a Fidesz önkormányzati frakciója az elsők között - még júniusban - szólította fel lemondásra a 2017 júniusa óta előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csabát. A polgármesternek ugyanis nincs jogi alapja arra, hogy Czeglédy mandátumát visszavonja, azt a képviselőnek kellene visszaadnia. A gyanú szerint a 2013 és 2016 között működő és Czeglédy Csaba által vezetett bűnszervezet az állami költségvetésnek összesen - az eddigi adatok szerint - 3,1 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott. Czeglédy Csaba ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.