Sport

Kézilabda: nem szúrt ki a Pick-kel az utazás

Kézilabda: nem szúrt ki a Pick-kel az utazás

2017. szeptember 19., kedd
Kézilabda: nem szúrt ki a Pick-kel az utazás

Éjjel érkezett meg Szegedre BL-túrájáról, kora este már pályára kellett lépnie a MOL-Pick Szegednek itthon, de ez sem okozott gondot az Orosháza ellen, magabiztosan nyert Juan Carlos Pastor csapata.

Vasárnap még a Nantes otthonában szerepelt Bajnokok Ligája találkozón, kedden már az újszegedi sportcsarnokban fogadta az Orosházát a magyar bajnokságban a MOL-Pick Szeged. Alaposan meggyűlt a gondja az utazással a csapatnak, odafelé és hazafelé is jelentős késéssel érkeztek meg a BL-túráról, így nem sok ideje maradt

Bánhidi Bencééknek

a regenerációra.

Balogh Zsolt

és

Sergej Gorbok

pihenőt kapott a mai napra

Pastor

mestertől, ellenben sérülése után visszatért a keretbe

Zubai Szabolcs

és helyet kapott

Fekete Bálint

is. Az első percekben érezhető volt a csapaton a mentális fáradtság, nehezen lendültek játékba a hazaiak, a tizedik percig folyamatosan vezetett egy-két góllal a vendég Orosháza.

Denis Buntic

góljával 5-5-nél érte utol ellenfelét a Pick, majd

Bodó

,

Gaber

és

Buntic

újabb góljával már náluk volt az előny. Ezzel együtt a vendégek szépen tartották magukat, nem hagyták ellépni a Szegedet, de az első félidő végére kinyílt az olló, a szünetre hatgólos szegedi előnnyel vonulhattak a felek. A második játékrészben

Sego

váltotta a hazai kapuban

Sierrát

, de jelentős játékidőt kapott ma a nyáron érkező orosz irányító,

Zsitnyikov

is, aki végül öt gólig jutott.

Denis Buntic

remek napot fogott ki, hét találatával a mezőny legeredményesebbjeként zárta a 35-21-s szegedi győzelemmel záruló találkozót. Szintén ki kell emelnünk

Bodó Richárdot

, aki hat találattal épphogy lemaradt a légióstól. A következő feladat szombaton vár Juan Carlos Pastor csapatára, amikor a PPD Zagreb otthonában lép pályára a csapat a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A hazai pontvadászat a Csurgó otthonában folytatódik jövő hétfőn.

K&H férfi kézilabda liga 3. forduló

MOL-Pick Szeged - Orosházi FKSE-Linamar 35-24 (17-11)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezeti: Sándor László, Szikszay Csaba.

MOL-Pick Szeged:

Sierra - Sostaric 3, Buntic 7, Zsitnyikov 5, Gaber 2, Bodó 6, Sigurmannsson 2/2. Csere: Sego (kapus), Blazevic 1, Zubai 3, Pedro 2, Källman, Skube 1, Thiagus Petrus 4, Bánhidi, Fekete B.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Orosháza:

Szabó L. - Pásztor M. 1, Ferenczi 2, D. Srsen 1, Z. Radojevic 3, Antal Sz. 1, Németh L. 3. Csere: Herjeczki 1 (kapus), Knezevic, Zvolenski, Morva 3, Gyene 2, Németh G. 2, Zalai, Bella 2/1.

Vezetőedző:

Buday Dániel.

Hétméteres:

2/2, ill. 1/1.

Kiállítás:

6 perc ill. 10 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.