Sport

Kézilabda: küzdelmes meccsen verte a Pick a Tatabányát + FOTÓK

Kézilabda: küzdelmes meccsen verte a Pick a Tatabányát + FOTÓK

2017. szeptember 7., csütörtök
Kézilabda: küzdelmes meccsen verte a Pick a Tatabányát + FOTÓK

Szívósan küzdött a Tatabánya a MOL-Pick Szeged otthonában, Juan Carlos Pastor csapata a második félidőben vitte döntésre a meccset.

Ugyan papíron az első fordulót rendezték a férfi kézilabda NB I-ben, a MOL-Pick Szegednek ez volt a harmadik bajnokija idén - egyben az eddigi legnehezebbnek ígérkező feladat is várt a Tisza-partiakra.

Balogh Zsolt

gólja nyitotta a találkozót, majd a Tatabánya

Jakov Vrankovic

góljával a kilencedik percben először vezetett. (3-4) A vendégek jól tartották magukat, és a Pick által támadásban elszórt labdákból rendre be tudtak találni, egy ilyen szituáció után

Milos Vujovic

lőtt az üresen maradt szegedi kapuba, így először volt kétgólos különbség a meccsen mintegy 20 perc játék után. (10-12) Három hetest is kihagyott az első félidőben a Pick,

Stefan Sigurmnasson

ugyan zsinórban hat büntetőt is bedobott, de hetedik kísérletét

Székely Márton

már hárította, majd

Stas Skube

büntetője után újból egál volt az állás két perccel a szünet előtt. (12-12) A döntetlen maradt is a pihenőre, a Tatabánya védekezése nagyon feszes volt, miközben a Pick többet hibázott ellenfelénél az első harminc perc során. A fordulást követően már változott a helyzet: egyre többször tudta lerohanni ellenfelét a Szeged, amely a 37. percben újra át is vette a vezetést

Jonas Källman

ziccerével. (17-16) Zsinórban ötöt lőtt ekkor a Pick vendég válasz nélkül,

Juhász Ádám

egy közel nyolcperces góltalanságot szakított meg. Többször visszajött ugyan egy gólra a hajrában előbb Bozovicot, majd Vrankovicot elveszítő Tatabánya, de az egyenlítést rendre megakadályozta a Pick. Egy kemény mérkőzésen, nagy csatában végül harmadik mérkőzését is behúzta a Pick Szeged, Bánhidi Bencéék a végén rendre remek átlövésekkel jelentkező

Sergei Gorbok

bombáinak is köszönhetően három góllal, 28-25-re nyerni tudott.

Juan Carlos Pastor

tanítványai legközelebb már nemzetközi mérkőzést játszik, jövő vasárnap, szeptember 17-én a francia Nantes vendégeként lép pályára a Bajnokok Ligájában.

Férfi kézilabda NB I, 1. forduló

MOL-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC 28 - 25 (13-13)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1800 néző. Vezette: Herczeg Péter, Südi Péter.

MOL-Pick Szeged:

Sierra - Pedro 1, Skube 2/1, Gaber, Thiagus Petrus 1, Blazevic, Källman 5. Csere: Balogh 4, Bodó 1, Sigurmansson 7/7, Bánhidi, Zhitnikov, Gorbok 6, Buntic 1, Fekete. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Tatabánya:

Székely - Pásztor Á., Vrankovic 6, Juhász Á. 6, Vranjes 3, Bozovic 1, Vujovic 2. Csere: Iancu (kapus), Ilyés 1, Sipos, Grigoras 4, Harsányi 3/2. Vezetőedző: Vladan Matic.

Hétméteres:

11/8 ill. 4/2.

Kiállítás:

8 perc ill. 14 perc.

Kiállítva:

Bozovic (42').

Online közvetítésünk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.